Position: sygdoms > kræft >

hvordan man kan forstå din brystkræft stadium

  Brystkræft hævder mere end 40. 000 menneskeliv hvert år , ifølge Centers for Disease Control . Der er håb , selv om . Hvis en læge har diagnosticeret dig med brystkræft , er dine chancer for overlevelse er større end nogensinde før , takket være moderne fremskridt i screening og behandlingsmetoder . Det første vigtige faktor til at overveje , er den fase af din kræft på tidspunktet for diagnosen . Dette vil i høj grad påvirke typer af udfordringer, der venter forude . , men kun få mennesker virkelig forstår , hvad de forskellige faser medfører . Nedenfor er en simpel gennemgang af , hvad hver især repræsenterer

Forstå 5 Stadier i Breast Cancer


1

Brystkræft er inddelt i fem faser , der normalt angives med romertal . Stages 0 , I og II er de tidlige faser, og fase IV er fremskreden brystkræft . Stadium III kan betragtes som tidlig eller fremskreden afhængig af flere faktorer ( se trin 3) . Breastcancer. org , en førende autoritet på brystkræft , forklarer , at tidspunktet for en persons brystkræft bestemmes af fire faktorer : ?
1) Hvor stor er tumoren
2 ) Er det kræft invasiv ?
3) Har kræften spredt ?
4 ) Er de lymfeknuder blevet påvirket ?
2 .
De tidlige stadier af brystkræft-trin 0 , I og II-er den nemmeste at behandle og har den højeste overlevelsesrate . Faser 0 og jeg har en 100 % overlevelse , ifølge American Cancer Society . Stage 0 er helt non- invasive , med ingen af de kræftceller breder sig uden for brystet , hvor de dannede . Fase I kræft er invasive , men involverer en tumor ikke større end 2 cm og ingen inddragelse af lymfeknuder . Fase II- kræft er opdelt i to typer : IIA og IIB , som begge er invasive . IIA kan involvere kræftceller-uden tumor-invaderer lymfeknuder , eller en svulst mellem to og fem centimeter ikke invadere lymfeknuder . IIB kan indebære en tumor mellem to og fem centimeter , der har spredt sig til lymfeknuder , eller en tumor større end fem centimeter , der ikke har rørt lymfeknuderne .

3 .
Stage III kan være enten tidlig eller avanceret afhængig af dens sværhedsgrad . Stages IIIA , IIIB og IIIC alle involverer eksponering til lymfeknuderne , og viser, at kræften har spredt sig ud over den indledende bryst placering . Stage IIIA kræver ikke en tumor , men kan omfatte en tumor større end fem centimeter . Stage III B indebærer en tumor , der har spredt sig til huden , og scene IIIC påvirker et større antal lymfeknuder , herunder sådanne omgivende kraveben og i nærheden af brystbenet .
4 .
trin IV er fremskreden brystkræft . Kræften har spredt sig til store organer ud over brystet , og har en meget lavere overlevelsesprocent ( kun 20 procent , ifølge American Cancer Society ) .
5 .

Tidlig opdagelse er afgørende . Hvis du er i høj risiko for brystkræft , undersøge dine bryster ofte for tegn på abnormiteter og følge lægens råd til hvor ofte du skal screenes .

gode råd og advarsler


 • Besøg din læge regelmæssigt . Selvom mammografi er genstand for debat i medicinsk trossamfund, American Cancer Society anbefaler mammografi som det mest effektive middel til tidlig påvisning .
 • Tøv ikke med at få screenet , hvis du fornemmer eventuelle afvigelser . Jo længere du venter , jo mere du sætter dig selv i risiko for at udvikle et højere trin .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------