Position: sygdoms > kræft >

hvad er oddsene at en forhøjet PSA middel prostatakræft ?

   PSA ( prostata-specifikt antigen ) test er almindeligt anvendt som en screening for prostatakræft hos mænd over 50 år , eller hos mænd i alle aldre med en historie af prostata cancer . En ophøjet PSA betyder odds for at udvikle prostatakræft er højere

Historie


PSA , undertiden omtales som en tumor markør , er produceret naturligt i kroppen i små mængder . Ifølge National Cancer Institute , har en forhøjet PSA alene ikke ensbetydende prostatakræft .

Identifikation


En forhøjet PSA kan være resultatet af en betændelse i prostata er kendt som prostatitis . Det kan også være resultatet af en forstørret prostata . En af disse betingelser kan udvikle sig til prostata cancer .

Potentielle


Ifølge WebMD , oddsene er en 15 procent chance for at få prostatakræft , hvis PSA resultatet er mindre end 4 med en normal prostata eksamen . PSA niveauer mellem 4 og 10 er på en 25 procent chance , og dem højere end 10 er på 67 procent odds for kræft .

Overvejelser

The American Cancer Society anbefaler sammenligning af PSA hastighed resultaterne fra det ene år til det næste . En pludselig hoppe i laboratoriet værdier kan øge chancerne for prostata cancer .

Risiko

Alder står øverst på listen over risikofaktorer . Ifølge National Cancer Institute , forekommer næsten 63 procent af alle prostatakræft hos mænd over 65 år .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------