Position: sygdoms > kræft >

occipital neuralgi livmoderhalskræft facet syndrom

   Occipital neuralgi er en type af en hovedpine , der bliver værre med bevægelse . Det er ofte centreret mod bagsiden af øjnene , men er generelt vanskeligt at skelne fra andre typer af hovedpine . Den primære involverede nerver omfatter den bageste nakkeknude . Smerter fra nakke neuralgi livmoderhalskræft facet syndrom kan være yderst vanskeligt at håndtere og kan endda være invaliderende for nogle individer . Behandlingen omfatter ofte brug af blokader på enten C2 eller C3 nerve rødder eller eventuelt begge dele.

Om


Ifølge en artikel i Pain Management Runder af Steven Barna , MD og Maliha Hashmi , hovedpine tegner sig for omkring 20 millioner lægebesøg om året . Occipital neuralgi er en hovedpine , der ofte svarer til en spænding hovedpine , hvor smerterne føles som tryk i hovedet og er centreret bag øjnene . Hovedpine kan inddeles i primære og sekundære hovedpine . Primær hovedpine får ingen særlige underliggende ætiologi eller årsag ( migræne , klynge , spænding ) . Sekundære hovedpine er relateret til en specifik årsag såsom en tumor , traumer, systemiske sygdomme , infektion eller blødning .

Fakta


Ifølge Barna og Hashmi , occipital neuralgi er normalt på grund af strukturelle skader . Dette kan også skader, der skyldes hovedtraume eller tumorer , der kan være voksende i hjernen struktur . Generelt strukturelle skader sker i C2/C3 område af rygsøjlen , der ligger næsten umiddelbart op til bunden af hovedet og halsen, hvor de kommer sammen .

Årsager


Generelt occipital neuralgi livmoderhalskræft facet syndrom er et resultat af større traume i hoved og hals eller kompression af rygsøjlen i C2/C3 område af rygsøjlen . Ifølge Barna og Hashmi , da occipitale nerven er påvirket smerten rejser ned nerven til de omkringliggende muskler . Piskesmæld er ofte en udløsende faktor for occipital nervesmerter , som er væksten af tumorer , som trykker ned på occipital nerve eller spinal degeneration forhold, der medfører ændringer i rygsøjlen .

Symptomer

Symptomerne på occipital neuralgi er meget sensate i naturen . Barna og Hashmi beskrive brændende fornemmelser på huden , dunkende smerter og ømme i det berørte område . Derudover symptomer kan inkludere periodisk chokerende eller jagende smerte , der rejser fra halsen op i hovedet. Normalt smerte og fornemmelser er på den ene side af nakken og hovedet og er kontinuerligt undtagen for jagende smerte sensation .

Behandlinger

Generelt primær behandling er gennem medicinering , især hvis der er nogen specifikke strukturelle skader eller traumer , der peger på en årsag . Barna og Hashmi , at gabapentin ( Neurontin ) er ofte det foretrukne rusmiddel til behandling af occipital neuralgi livmoderhalsen facet syndrom . Andre medikamenter , der anvendes, er NSAID-præparater og opiater . Andre behandlinger omfatter operation for at korrigere strukturelle problemer og brug af blokader for at stoppe smerten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------