Position: sygdoms > kræft >

labral reparation og skulder genoptræning øvelser

   Stykker eller på anden måde skader den labrum er en smertefuld skade i skulderen , der ofte vil kræve operation for at reparere . Som ved ethvert kirurgisk indgreb til at reparere en skadet fælles , vil processen kræve betydelige genoptræning bagefter . Fuldt tilslutte sig Rehab tidsplanen og færdiggøre øvelserne , der anbefales , er en nødvendighed for at genvinde fuld bevægelse i skulderen . Du kan støde på flere typer af strækninger og øvelser i løbet af en rehab proces for en labrum reparation

Oprindeligt Øvelser


I de første par uger efter reparationen , skal du holde din arm og skulder i en slynge til immobilisere den . Dette vil forhindre dig i at flytte det for meget , mens skuldre heler . I løbet af denne tid øvelser vil blive holdt på et minimum , og alle øvelser , der involverer vægt vil blive strengt off- grænser for at forhindre uhelede labrum bliver re-såret . I stedet fokuseres på små bevægelser , såsom kort rotationer med albuen på din side . Nogle greb øvelser kan også udføres for at styrke hånd og arm muskler , hvilket igen vil bidrage til forsigtigt at styrke og bevæge skulderen ledbånd . Begynder bevægelse kort tid efter operationen er nøglen til at genvinde fuld bevægelighed .

næste par uger


Når du er clearet af din læge og terapeut for at fjerne slynge , kan de mere standardiserede Rehab øvelser begynde . I løbet af måneden eller deromkring efter din labrum reparere øvelser vil fokusere på at flytte skulderleddet ved aktivt at gøre brug af din skulder muskler . Dette er i modsætning til tidligere ved hjælp af din arm og greb musklerne langsomt at bevæge sig skulderen . I stedet vil du begynde at foretage øvelser, som har skulderen bevæger sig i en bred vifte .
En fælles er at benytte en øvelse band for at tilføje modstand og forsigtigt udvide armen ud og derefter tilbage i. Det vil styrke rotator cuff samt hjælp genvinde roterende bevægelser i skulderen .
En anden øvelse , det ene til hjælpe med at stabilisere og styrke den nederste skulder muskler , involverer løfte armene over hovedet til en komfortabel højde . Du bør ikke forårsage smerte i din skulder , men du skal stadig føler en vis tæthed og modstand. Når du når dette punkt , skal du holde dine arme der i omkring 10 sekunder, før forsigtigt sænke dem . Gentag flere gange, og du vil begynde at genvinde kontrol og brug af disse muskler i skulderen , der kontrollerer mere komplekse bevægelser .

sidste måneder


Fremtiden uger og måneder af rehabiliteringen vil begynde at omfatte standard vægtbærende og modstand øvelser på en højere intensitet . Som labrum begynder til fuldt ud at helbrede , kan du nu skifte fokus til ombygning muskler og ikke så meget på at genvinde bevægelsesområde . Dumbbell øvelser såsom skulder forlængelser , mens du holder vægtene i hver hånd , kan blandes med strækøvelser med modstand bands . Push-ups og roning øvelser vil også arbejde og styrke forskellige områder i skulderen , der kan have ikke være blevet bearbejdet endnu , siden reparationen . I løbet af denne tid kan du også genoptage normal træningsrutiner på andre områder af kroppen , hvilket igen vil påvirke skulderen og hjælpe Rehab proces langs .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------