Position: sygdoms > kræft >

hvordan man kan styrke knæet muskler efter knæalloplastik

  Knæalloplastik er en omfattende operation , der bruger metal og polyethylen proteser til at erstatte artikulerende flader af knæleddet . Operationen kan hjælpe med at forbedre mobiliteten og dagligdags aktiviteter hos patienter med leddegeneration . I betragtning af hvor vigtigt knæet er for daglige aktiviteter , er det afgørende at genvinde fuld styrke i musklerne , der omgiver og støtter knæet . Indvindingen fra kirurgi er en multi -trins proces , som begynder det øjeblik , du vågner op fra operationen

Du skal bruge: .
Tabel eller stol .
Ankel vægte (1-lb .
 trin 1 til 10 lbs.
) .

Lille håndklæde .

Dag 1


1 .
sidde eller ligge ned i sengen , så du kan se foden på din benskade . Fokus på nedbøjning din ankel opad så langt som muligt vil gå ( kun fod og ankel skal bevæge , ikke benet ) . Hold det i denne stilling i et sekund, så udvider anklen så langt ned som det vil gå , også inde i et sekund. Udfør to sæt fra 8 til 10 ankel pumper på benskade .
2 .

Lig på ryggen eller lignende overflade . Hold den skadede ben lige og forsøge at kontrakten quadriceps (musklerne foran låret ) uden at flytte eller løfte benet . Da operationen indebærer skære igennem levende væv , kan veerne har meget lidt magt, men det er ok . Det er vigtigt at prøve . Udfør tre sæt af otte quadriceps kontraktioner og holdt hver i tre til fem sekunder.
3 .
Lig på ryggen i sengen eller på en flad overflade . Musklerne på bagsiden af din skadede ben og numse uden at bevæge benet . Hold hver sammentrækning i tre til fem sekunder og slap af . Udfør tre sæt på otte bagdelen sammentrækninger .

Dag 2 til 5


1 .

Fortsæt med at udføre anklen pumper , quad og bagdelen kontraktioner , og tilføje hæl dias , straight- ben rejser , og isometrisk hofte adduktion . Du kan blive instrueret om at overføre dig selv mellem en seng og kørestol , stående og siddende , og toilet brug .
to .
Udfør hælen glider enten liggende i sengen , eller på en flad jævn overflade . Bøj skadede knæ , så din fod er så tæt på din røv som muligt . Hold hælen af din benskade røre bordet og skub det op mod din røv så langt som du kan . Hvis det er nødvendigt , bruge dine hænder til at hjælpe med at få dit ben i gang , men fokuserer på at bruge dine ben muskler meste . Når du komme så langt som du kan , markere stedet og skub hælen ned til udgangspositionen . Prøv at skubbe hælen længere oppe hver gang . Udføre tre sæt af 10 hæl dias .
3 .
Ligge ned på en flad overflade og bøj ikke skadede ben , så din fod hviler ved siden af tilskadekomne knæ . Dette vil hjælpe med at give dig støtte , når du udfører øvelsen. Hold ryggen fladt på sengen og løft jeres benskade lige op . Prøv at bringe den så høj som dine andre knæet , hold det et sekund , derefter langsomt lad det ned igen . Udføre tre sæt af 10 straight-ben rejser .
4 .
Udfør denne øvelse siddende hvis det er muligt , og liggende på ryggen , hvis ikke . Placer en sammenrullet håndklæde mellem knæene og klem knæene sammen . Dine ben skal faktisk ikke bevæge sig . Hold sammentrækning i tre til fem sekunder, og derefter slappe af . Udfør tre sæt af otte gentagelser . Dette er kendt som isometrisk hip adduktion .

Dag 5 til 4 uger


1 .
Fortsæt med at udføre hælen slides , lige ben rejser , og adduktion øvelser mindst en gang per dag . Efterhånden som din vifte af bevægelse og styrke tilbage , stående mere udfordrende øvelser som siddende ben extensions , hofte adduktion , og i sidste ende knæbøjninger .
2 .
sidde i en stol eller et bord med din fødder hængende , uden at røre jorden . Start med dit knæ bøjet i 90 grader , og udvide din underben opad så langt som du kan . Prøv at få benet helt lige . Hold benet i toppen af din udvidelse , derefter langsomt sænke den til udgangspositionen . Udfør tre sæt på otte quadriceps udvidelser .
3 .
Hold på et gelænder eller en væg for at stabilisere sig selv . Hold knæ lige og løft de sårede ben ud til siden så langt som du kan . Hold sammentrækning øverst et sekund , derefter langsomt sænke dine ben tilbage til start . Udfør tre sæt af otte gentagelser . Dette kaldes hip adduktion .
4 .
Stå med fødderne skulder bredde fra hinanden , og dine hænder holde på noget for støtte . Langsomt bøje begge knæ til at sænke sig ind i en semi-squat . Ikke bøje knæene mere end 30 grader . Skub fra bunden af hælene og løfte dig tilbage op til stående . Denne øvelse kan ske, mens læner ryggen mod en væg for støtte så godt. Dette vil også holde din ryg lige . Udføre tre sæt af fem knæbøjninger til at starte .

gode råd og advarsler


 • Det kan være svært at se, om du er kontraherende den korrekte muskler eller ej. Prøv at placere din hånd på det område, hvor musklen er at føle for en sammentrækning . Dette kaldes " biofeedback "og kan være yderst nyttig i at producere en god sammentrækning .
 • Efterhånden som du med din styrke , til at optage anklen vægte til at yde mere modstand begynde .
 • Lige-ben rejser kan udføres med hoften roteret udad , i neutral position , og roteres indad for at fokusere på forskellige muskelgrupper .
 • Der er dusinvis af øvelser for at styrke musklerne i knæet . Dette er ikke en komplet liste , bare et sæt retningslinjer .
 • Følg altid Rehab protokol, som din læge eller kirurg giver til dig, og lad dem vide, hvis du lider af en tilbagegang .
 • Komplet nyttiggørelse fra knæalloplastik kan tage flere måneder
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------