Position: sygdoms > kræft >

opsving efter galdeblæren fjernet

   Den medicinske betegnelse for at have din galdeblæren fjernet er kolecystektomi . Denne operation er somme tider nødvendigt, hvis du oplever smerter fra galdesten . Din galdeblæren er en pæreformet organ, der er lige under leveren på højre side af maven . Kolecystektomi er en fælles operation, og de fleste mennesker kommer sig forholdsvis hurtigt

Typer af Galdeblære Fjernelse


Der er to måder at læger fjerne en galdeblære : åben kolecystektomi eller laparoskopisk kolecystektomi . En åben kolecystektomi udføres ved at åbne maven for at fjerne galdeblæren , og laparoskopisk kolecystektomi sker ved hjælp af et kamera og nogle små intruments . En mindre snit er lavet til laparoskopisk kolecystektomi . Du vil opleve mere smerte efter operationen med den åbne kolecystektomi på grund af den større indsnit .

efter operation


Du betingelsen vil blive overvåget nøje efter din operation . En sygeplejerske vil tage dit blodtryk , temperatur og puls ofte , indtil du er helt stabilt . Du vil sandsynligvis opleve en lille mængde af smerte . Lægen vil have en smertestillende medicin bestilt til dig . Du kan forvente is chips til våd din mund , og en lille smule senere, vil du få en klar væske kost . Du vil arbejde dig op til et almindeligt måltid . Sygeplejersken vil få dig til at få op af sengen hurtigt efter operationen . Gåture i hallen vil fremskynde din opsving . Sygeplejersken eller åndedrætsterapeut vil også bede dig om at gøre dyb vejrtrækning øvelser for at hjælpe med at rydde dine lunger efter operation . Han vil bede dig om at hoste for at få slim i lungerne hver time for den første dag efter operationen . Hvis du holder en pude over din mave, vil det gøre hoste meget mindre smertefuld.

tilbagebetalingsperioden


Hvis du har en åben kolecystektomi du vil have en genopretning periode på fire til seks uger på grund af den større indsnit , der blev gjort for at fjerne galdeblæren . Hvis du har en laparoskopisk kolecystektomi , bør du forvente at komme sig helt inden for tre uger. De fleste mennesker, der har deres galdeblære fjernet forlade hospitalet den næste dag . Når du er i stand til at tolerere en regelmæssig kost , vil lægen sætte dig fri . Du vil være i stand til at genoptage normale aktiviteter inden for en uge . Du kan køre , gå op ad trappen , udføre lys løft , og gå tilbage til arbejdet inden for syv til 10 dage , afhængig af karakteren af dit job og generelle sundhed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------