Position: sygdoms > kræft >

hvordan man kvalificere sig til en levertransplantation

  Leveren er afgørende for at opretholde livet . Som leversygdom og skader skrider frem , er din leverens evne til at helbrede sig selv stoppet og permanent skade kan i sidste ende føre til leversvigt . En levertransplantation er det bedste valg for patienter , der sandsynligvis ville dø af leversvigt . Denne kirurgiske procedure fjerner din syge lever og erstatter det med en sund , doneret leveren. Da der er flere mennesker der har brug for en lever end tilgængelige donorer , har den medicinske samfund etableret et sæt af kriterier, som skal være opfyldt , for at komme på den nationale transplantation venteliste .

Du skal bruge:
Leversygdom
. Læge .
Telefon .
Transport .

Kom på National venteliste


1 .
Tal med din læge . Din læge er den person , der i sidste ende vil gøre den beslutning, at du har brug for en levertransplantation. Det første skridt , der skal placeres på den nationale venteliste er en henvisning fra din læge .
2 .
Kom i kontakt med en levertransplantation hospital . Der er mere end 200 transplantation hospitaler i Amerika . Vælg den, der bedst opfylder dine behov ( f. eks forsikring accept , økonomi , placering og tilgængelighed af støttegrupper ) .

3 .
Planlæg en evaluering med transplantation team på din hospitalet. Du vil møde med et team af leveren specialister , transplantationskirurgen ( r) og sygeplejersker , som vil arrangere test som blodprøver og røntgenbilleder at afgøre , om du er en god kandidat til transplantation kirurgi . Holdet kan vurdere dine andre organer , immunforsvar og mental sundhed for at sikre , at du er stærk nok til at gennemgå operationen . Hvis alt går vel , vil den transplanterede holdet tilføje dig på ventelisten . Når en lever er tilgængelig , vil du blive underrettet .

gode råd og advarsler


 • Mens du venter på en levertransplantation , er det afgørende at holde sig så stærke og sunde som muligt for at sikre et positivt resultat og en god langsigtede prognose . Din læge kan henvise dig til en ernæringsekspert at sikre, at du spiser en sund kost for at hjælpe med at bekæmpe nogle af de ernæringsmæssige udfordringer forbundet med leversygdom .
 • Din medicinske team vil give dig en lever score , benævnt Meld ( Model for End Stage leversygdom) . Dette er baseret på dine bilirubinniveauer ( som udskilles i din galde ) , evne til at din lever producere materialer til blodpropper , og kreatinin niveauer ( som viser , hvordan nyrerne ) . Patienter henvist til transplantation har normalt en score på 15 eller højere . Patienter med høj score er altid placeret i højere prioritet for at modtage en doneret leveren .
 • Hvis du bruger stoffer eller alkohol , stop med det samme . Hvis du lider af afhængighed , skal du indtaste et behandlingsprogram eller få rådgivning . Da selv små mængder af disse stoffer kan forværre leversygdom , vil de fleste transplanterede hold ikke betragte dig som en kandidat , medmindre du har vist , at du er stoppet med at drikke eller bruge narkotika til en længere periode .
 • Du må ikke være berettiget til at få en levertransplantation , hvis du aktivt misbruger alkohol eller narkotika , har en alvorlig infektion , er ude af stand til at følge lægens anvisninger , har kræft i andre områder af din krop , eller hvis De har en alvorlig sygdom i lunger, hjerte eller nerver .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------