Position: sygdoms > kræft >

endoskop procedurer

   En endoskopi er en medicinsk procedure , der bruger en tube-lignende instrument , eller endoskopet , at kigge inde i en patients krop. Nogle endoskoper har små kameraer , der skaber detaljerede billeder af tarmkanalen eller andre områder af kroppen

fælles Endoskopi Typer


Ifølge American Cancer Society , colonoscopies bruge et endoskop , som indføres gennem anus til at se billeder af indersiden af en patients hele tyktarmen. En sigmoideoskopi ser kun på endetarmen og sigmoid eller nederste del af tyktarmen .

Andre Endoskopi Typer


En bronkoskopi kan udføres ved at indsætte et rør gennem patientens næse eller mund og undersøge luftrøret og indersiden af lungerne . Et endoskop kan indsættes gennem urinrøret under en cystoskopi til at undersøge en persons blære og urinveje .

Tidlig Cancer Detection


En endoskopi kan bruges til at undersøge problemer , der ved et imaging test som en CT-scanning eller x-ray eller finde kilden til symptomer som blod i afføringen . Læger kan udføre biopsier under en endoskopi og hente vævsprøver , der er testet for forekomst af kræftceller .

Cancer Stage Diagnose

Endoskopisk ultralyd procedurer kan bruges til at få meget detaljerede billeder af kræftceller , der anvendes til at bestemme hvor langt cellerne kan have spredt sig .

Kræftbehandling

Små kræftformer kan fjernes med et værktøj i slutningen af et endoskop . Vækster kan blive brændt væk , eller fordampet under en endoskopi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------