Position: sygdoms > kræft >

hvad er ACL kirurgi ?

   ACL kirurgi , eller operation af forreste korsbånd , kan udføres til at reparere en iturevet ledbånd eller til genopbygning

Skade


Den forreste korsbånd forbinder femur til skinneben og løber gennem midten af knæleddet . Det er den vigtigste stabiliserende ledbånd i knæet , og er revet eller tilskadekomne , når hurtigt skifter retning eller aftagende.

Risici Rewards


Vellykket inddrivelse vil betyde at vende tilbage til normal aktivitet forud for skaden . Som med alle operationer , skal patienterne tage sig af risikoen for infektion , ardannelse og anæstesi .

Procedure


Operationen udføres ved at høste en del af patella senen at erstatte revet ACL . Den nye ledbånd er fastgjort med medicinsk eller bioabsorbant skruer til skinneben og lårben .

artroskopisk

Mest ACL skader kræver artroskopisk kirurgi , når små instrumenter, herunder et kamera , er indsat i knæet via små snit . Denne mindre invasive procedure anses for mindre risikabelt for ortopædkirurger og har fordele for patienterne .

Recovery

Afhængig af sværhedsgraden af skaden , kan inddrivelse tage fire til seks måneder af fysioterapi og begrænset bevægelse . Alvorlige tilfælde kan tage op til et år .

Succes Rate

I 80 til 90 procent af ACL kirurgi , patienter reduceret smerte , og øget stabilitet og funktionalitet. Tres procent af patienterne tilbage til deres fulde tidligere aktivitetsniveau .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------