Position: sygdoms > kræft >

hvad er ballooning eller dilatation af en arterie ?

   Vaskulær arteriel sygdom bidrager kraftigt til de førende dødsårsag i verden , hjerte-kar- sygdomme , en tilstand , der hævder mere end 17 millioner liv om året . En lille ballon , og dilatation er den medicinske strategi for at spare flere millioner

Identifikation


Ballon eller udvidelse af en arterie refererer til den medicinske procedure angioplastik , en behandling, der skal åbne tilstoppede arterier , der er blevet blokeret med en ophobning af fede indskud der kaldes plaque .

Betydning


Denne blokering kaldes åreforkalkning og resulterer i koronar arteriel sygdom , når den opstår omkring hjertet , carotis arteriel sygdom , når det påvirker nakken eller hjernen , og perifer arteriel sygdom , når ekstremiteter , såsom mave , arme , ben og fødder er blokeret .

Funktion


" angioplasti er en procedure til at åbne indsnævret eller blokerede blodkar der leverer blod til hjertet , " ifølge det amerikanske National Library of Medicine . Læger indsætte et kateter , der åbner , eller udvider , arterien med en lille ballon tillader blodet at flyde lettere .

Time Frame

Den procedure, der normalt kræver kun lokalbedøvelse og mild beroligende . " Patienter typisk overnatter på hospitalet, og er i stand til at vende tilbage til normal aktivitet i en dag eller to , " siger New York Presbyterian Hospital .

Overvejelser

Ballon eller udvidelse af en arterie kun åbnes, og unclogs fartøjet . For at forhindre det i at blive blokeret igen , kan lægerne indsætte små enheder kaldet stents , der tjener til afstivning arterien åben på en mere permanent basis .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------