Position: sygdoms > kræft >

kirurgiske instrumenter , der anvendes i katarakt udsendelse

   Fra rå lanser til moderne ultralyd teknologi , har udviklingen i kirurgiske instrumenter revolutionerede grå stær fjernes kirurgi . Da Encyclopedia of Surgery afslører i sin detaljerede beskrivelse af operationen historie , ældgamle metoder sejrede helt op til det 18. århundrede, hvor kirurger udviklede færdigheder til at først at fjerne de ramte linsen , derefter til implantatet en kunstig erstatning

Baggrund


The Mayo Clinic beskriver en grå stær som en Uklarhed af øjets linse som følge af ændringer i de proteiner , der flyder inde i den . Grå stær kan forekomme før fødslen , i barndommen , eller som et naturligt produkt af aldring , og kan forårsage sløring eller halvmørke af synet.

Ifølge The Encyclopedia of Surgery , grå stær operation går tilbage til mindst 1750 f. Kr. Ancient kirurger faktisk ikke åbne linsen og fjern grå stær , i stedet brugte de en lanse til at skubbe den tilbage i øjet . Encyklopædien citerer Jacques Daviel som den første kirurg for at fjerne en syg linse . Linse fjernelse fortsatte som standard procedure, indtil 1948, når de opererer mikroskoper , kombineret med en ny udskiftning linse kaldes en intraokulær linse , eller IOL gjorde moderne grå stær teknikker muligt .

Konventionelle extracapsular Cataract Extraction


The Encyclopedia of Surgery beskriver konventionelle extracapsular grå stær udvinding eller ECCE , som den bedste fremgangsmåde for svær grå stær tilfælde . Kirurgen anvender en øjenlåget indehaver at holde øjnene åbne , så skærer hornhinden at rive åbne objektivdækslet kapsel. Suge hjælper med at fjerner den indre linse materiale . Kirurgen derefter tilfører en elastisk stof i linsen kapsel som forberedelse til indsættelse en akryl interocular linse , eller IOL . Den elastiske så kommer ud , og sting tæt incisionen .

phacoemulsification


phacoemulsification , en mere nylig udviklet procedure end ECCE ifølge The Encyclopedia of Surgery , bruger en ultralydsonde at pulverisere grå stær , så det kan fjernes lettere . Selv om det giver en mindre invasiv alternativ til ECCE og nyder fordel frem for de mere drastiske proceduren, ultralyd kræver yderligere uddannelse og praksis at perfektionere , hvilket resulterer i højere incidens af komplikationer , indtil kirurgen bliver fortrolig med teknikken .

Catarex

I 1997 proklamerede en Business Wire pressemeddelelse , at Atlantic Pharmaceuticals patenteret en ny grå stær fjernes system kaldet Catarex . Catarex indeholder nye teknologi i form af en mekanisk drevet enhed , der kan gøre meget mindre snit i øjet og linsen kapsel . Denne nye fremgangsmåde gør det muligt kirurger til at fjerne en grå stær på under 10 minutter , i modsætning til 20 til 40 minutter for standardprocedurer .

Overvejelser

Læger anbefaler kataraktoperation mere frit i dag end tidligere , ifølge Mayo Clinic . Selv om der ikke ikke-kirurgisk behandling af grå stær findes , det er vanskeligt at ældre former for kirurgi førte kirurger til at rådgive skubbet procedure, indtil visionen blev alvorligt svækket . Moderne teknikker har forenklet prøvelse for patienten og samtidig sænke risikoen for komplikationer , så de fleste patienter i dag overveje operation , så snart grå stær ejendele begynder at påvirke deres hverdag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------