Position: sygdoms > kræft >

komplikationer ved højre hemicolectomy kirurgi

   Tyktarmen ( også kaldet tyktarmen eller tarm ) som et langt rør forbundet til fordøjelseskanalen . Kolon kirurgi kan behandle en bred vifte af kolon lidelser , herunder kræft , kroniske sygdomme , perforeringer eller blokeringer . Nogle mennesker står over for en alvorlig risiko for fremtidige tyktarmskræft kan endog vælge kolon kirurgi som en forebyggende foranstaltning

Typer af Colon Kirurgiske indgreb


Den tarm består af tre sektioner , med højre eller colon ascendens på højre side af maven , den tværgående tyktarm strækker sig over midten området , og faldende kolon til venstre . Afhængigt af placeringen af problemet , kan en kirurg udfører forskellige typer af kolektomi eller kolon fjernelse . En hemicolectomy indebærer fjernelse af venstre eller højre side af tyktarmen .

Højre Hemicolectomy


En ret hemocolectomy indebærer fjernelse af halvdelen af tarmen , så der er knyttet de resterende afsnit til tyndtarmen i en procedure kaldet en anastamosis . Mange kolon operationer udføres ved hjælp af en teknik kaldet laparoskopi til at hjælpe patienterne kommer sig hurtigere og med færre ardannelser. Den samlede Center for laparoskopisk kirurgi beskriver dette minimalt invasiv procedure : I stedet for at gøre en stor indsnit , kirurgen synspunkter sit arbejde på en videoskærm fra kameraer knyttet til miniscule teleskopiske rør kaldet canulas . Den canulas ind i kroppen gennem små snit og kirurgen udfører hele proceduren gennem disse mindre incisioner .

Komplikationer


Mulige komplikationer fra en ret hemicolectomy omfatter infektioner i sår eller brystet område , blødning , tarm skader og blodpropper . Den blodpropper , som har en tendens til at danne i benet , kan udgøre en alvorlig fare , hvis de flytter til lungerne , en tilstand kendt som lungeemboli . Lækage ved det sted, hvor tilslutte kan forekomme så godt, men laparsocopy løber nogen større komplikation end standard kirurgi .

Komplikation Mønstre

Den type komplikationer synes at afhænge af den underliggende årsag til tarmen problemet . En undersøgelse offentliggjort i The American Journal of Gastroenterology fandt, at patienter med underliggende irritabel tyktarm havde mere abdominale komplikationer , hovedsagelig på grund af infektion , mens patienter med underliggende cancer , som også havde tendens til at være ældre end den anden gruppe oplevede mere for hele systemet komplikationer .

Overvejelser

En kirurg kan tilbyde mulighed for en bypass i stedet for en rettighed hemicolectomy . Ifølge National Health Service , er en omfartsvej ikke løse de strukturelle problemer i tarmen . stedet , det simpelthen reattaches en del af tarmen til en anden afdeling , så affald til at rejse frit gennem systemet

Patienter bør forvente en vis bedring spørgsmål efter en hemicolectomy . Tarmen normalt tager flere dage at genoptage udfoerelsen , og i første omgang patienten kan opleve mindre blødning . Tarm uregelmæssighed kan kræve nogle ændringer af kosten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------