Position: sygdoms > kræft >

kriterier for den samlede ankel udskiftning

   Total ankel udskiftning , også kaldet artroplastik , erstatter degenererede eller beskadiget væv med en implanteret enhed . Selv om der er visse kriterier , der skal være opfyldt for at gøre en patient er berettiget til denne operation , de fordele, herunder en stigning i livskvalitet , kan gøre dette til en realistisk behandlingsmulighed

Fusion Alternativ


Samlet ankel udskiftning , udskiftning af beskadigede ankel fælles materiale med en syntetisk implantat , er en nyere teknik end knæ eller hofte , men det har løftet som en alternativ til at sammensmelte de fodleddet i en ikke-bevægelige ben . Fordi det stadig er undertiden betragtes eksperimenterende, er det imidlertid ikke universelt dækket af sygesikringen selskaber .

generelle begrundelser for Ankel erstatning


I tillæg til standard kvalifikationer for kirurgi , såsom at være i god nok helbred , der er nogle generelle kriterier for anklen udskiftning kirurgi . Ankel udskiftning sker i tilfælde af fremskreden gigt , ankel problemer gribe ind i aktiviteter eller andre skader på fælles overflader . Der er også mere specifikke kriterier , der kan variere fra kirurg og forsikringsselskab , herunder patientens alder , så det er vigtigt at tale med din læge .

Arthritis Skade


Skader som følge af visse sygdomme kan gøre kirurgisk reparationer nødvendige . Slidgigt er den mest almindelige form for gigt , som er en sygdom , der forårsager en opdeling af brusk , der dæmper leddene . Slidgigt kan forårsage hævelse , nedsat bevægelighed og smerter i en samling, men det meste påvirker hænder , knæ , hofter og ryg . Fælles skade , alder og overvægt er alle medvirkende faktorer til slidgigt . Reumatoid arthritis også forårsager smerter, hævelse , stivhed eller skader på leddene , men i modsætning til slidgigt , er det en autoimmun sygdom , hvilket betyder, at kroppens immunforsvar angriber sine egne væv , herunder andre organsystemer .

Manglende Underliggende Komplikationer

Underliggende betingelser kan medføre komplikationer i ankel udskiftninger , så fraværet af disse betingelser er et andet kriterium for ankel udskiftning . En kandidat til udskiftning bør være fri for osteoporose , osteopeni , en undertrykt immunforsvar eller nedsat vaskulær status (begrænset udbud eller dårlig blodgennemstrømning ) i et helt år . Osteoporose og osteopeni betyder , at dine knogler er mindre tæt end de burde være, og det kan påvirke, hvor godt udskiftning enheden klæber til knoglerne . Et undertrykt immunforsvar kan betyde , at operationen kan sætte dig og din udskiftning i risiko for en skadelig infektion . Nedsat vaskulær status kan forhindre dine operationsstedet fra healing så godt som det burde og kunne sætte dig i risiko for blodpropper eller andre omsætning problemer .

Smerter eller manglende funktion trods Konservative Behandlinger

Kirurgi bør ideelt set en sidste udvej , og ikke-kirurgiske behandlinger findes . Disse behandlinger omfatter brug af seler for at støtte og stabilisere anklen , brug af NSAID ( non-steroide anti -inflammatoriske lægemidler ) og analgetika ( smertestillende ) , begrænsning af aktiviteter , der forværre anklen , fysioterapi og sko indsætter eller orthotics . Hvis der, efter mindst år for at forsøge disse konservative metoder , smerten og begrænsninger fortsætter , så dette kriterium for udskiftning kirurgi er opfyldt .

Udelukkelseskriterier

Visse betingelser kan udelukke dig fra at være en god kandidat til ankel udskiftning Ud over de underliggende komplikationer , der er anført ovenfor . Aktive infektioner eller ankel deformiteter kan forhindre dig i at modtage kirurgi . Neurologisk, kunne muskulære eller vaskulære lidelser også udelukke dig fra kirurgi , som man kunne nogle hud problemer eller ardannelse . Andre udelukkelser kan eksistere , så drøfte alle bekymringer og spørgsmål med din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------