Position: sygdoms > kræft >

oplysninger om over knæet amputation kirurgi

   Over-the- knæ amputation er en kirurgisk teknik , der indebærer at fjerne benet over knæskallen . Det bruges til at behandle en række alvorlige forhold, herunder fremskreden diabetes , blodpropper , infektioner , større traumer , kræft og genetiske misdannelser

Betydning


Over-the- knæ amputation typisk resulterer i store fysiske og psykiske justeringer for de berørte enkelte . Planlægning er nødvendig både før og efter operationen for at minimere disse virkninger og give en acceptabel livskvalitet .

Før Kirurgi


Pre-operative undersøgelser og forsigtighedsregler vedrørende en amputation er omfattende . Aktiviteterne kan omfatte en angiogram ( til at måle blodgennemstrømningen til de berørte ben ) , røntgenundersøgelse af thorax , blodprøver og forberedelse til en eventuel blodtransfusion .

Surgery


Under operationen vil lægerne gøre et kirurgisk snit over knæ og fjerne benet under dette punkt . De vil derefter oprette en klap fra muskel , væv og hud , og brug det til at omfatte det sted, amputation .

Recovery

Recovery fra oven-knæ amputation omfatter foranstaltninger for at mindske risikoen for alvorlige bivirkninger såsom lungebetændelse og blodpropper . Omfattende fysiske genoptræning er også nødvendig.

Arm-eller benprotese

Mange ovenfor knæet amputerede er udstyret for en protese (kunstige led) . Egnethed til en protese afhænger en vellykket rehabilitering og fysiske styrke hos den enkelte.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------