Position: sygdoms > kræft >

sår forberedelse til en delt tykkelse hud transplantat

   En delt tykkelse hud graft ( STSG ) er en teknik, der bruges til at behandle store områder af hårdt såret hud . Det indebærer barbering de to øverste lag af en persons hud fra en donor site , så ved hjælp af denne hud til at re- overflade og helbrede området traumatiske hudskader . Ordentlig forberedelse af såret er afgørende for succes i denne podning procedure

Forstå brugen af split Tykkelse hudtransplantation


Ifølge online- tidsskrift, Stomi Wound Management , kan du modtage en STSG for midlertidig eller permanent tildækning af dit såret . Typisk er en STSG bruges, hvis dit sår dækker et stort område , strækker sig over arealet af en fælles , eller vil ikke helbrede tilstrækkeligt igennem kroppens normale beføjelser rekreation . Typer af sår , der kan passe disse kategorier omfatter forbrændinger , traumatiske skader , diabetes-relaterede sår , tryksår , og kroniske ikke-healing venøse sår .

Vigtigheden af Wound Forberedelse


Korrekt såret forberedelse er afgørende for flere grunde . For det første skal dit såret give tilstrækkelig indledende betingelser for huden graft at "tage ", eller hold i stilling . Dernæst skal dit såret give tilstrækkelig adgang til blodkar for at tillade donor huden at vedhæfte ( revascularize ) og overleve på lang sigt . I nogle tilfælde vil disse fartøjer være indeholdt i dit såret , og i andre tilfælde , vil de være indeholdt i din donor hud . Derudover skal dit såret har et lavt bakterietal , således at en podning kan fortsætte med så lille risiko for alvorlige infektioner som muligt . Typisk vil en hud graft ikke tage , hvis en sårets kim er for høj .

Wound Forberedelse og Kirurgi


Ved starten af din hud graft operation , vil din læge måle dit såret at anslå størrelsen af huden nødvendig for at reparere det . At foretage en præcis vurdering , vil din læge tage hensyn til eventuelle væv , der bliver nødt til at blive fjernet til fuldt ud at forberede såret . Når dette skøn er foretaget, vil din læge fjerne donor hud fra en forudbestemt sted på din krop ( eller forberede en passende mængde af hud fra en tredjepart donor ) . Når donor segment af huden er klar , vil din læge begynde at forberede din såret for graft materiale .

at rydde op på sårområdet, din læge vil bruge en teknik kaldet debridering , som indebærer brugen af et særligt instrument til at skrabe væk væv , der er død , er beskadiget eller inficeret . Desuden vil kanterne af såret være fjernet , eller skæres væk, til at give en korrekt montering af transplantatet . I nogle tilfælde kan din læge også nødt til at skære under grænserne for dit sår at fjerne alle uønskede væv . Næste , vil din kirurger bruge en specialiseret jet skive til klare og desinficere dit såret . I nogle tilfælde kan den anvendte væske være en saltopløsning . I andre tilfælde kan din kirurger bruge en opløsning , der indeholder polymyxin , bacitracin , eller andre antibiotika . Som et sidste skridt , vil din kirurger klemme eller ætse nogen blødning fartøjer i dit såret for at forhindre blodet i at samle på graft området . De vil derefter fortsætte med kirurgi og placere dine hud graft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------