Position: sygdoms > kræft >

delvis forhold til det samlede skulder udskiftning

   Skulder udskiftning kirurgi er en fælles procedure gjort for at lindre smerter i skulderleddet . Den type kirurgi der udføres for en enkelt patient-hel eller delvis-er valgt ud på betingelse af skulderleddet

Anatomi


Skulderen er en kugleled består af tre knogler-. humerus , skulderbladet , og nøgleben-samt sener og muskler , der udgør rotator cuff . Det labrum er lavvandet , fladt område af bovbladet hvor humerus ben sidder , der danner stik i skulderleddet .

Total vs Delvis erstatning


Samlet udskiftning indebærer udskiftning af lederen af humerus knoglen (den " bold ") samt labrum ( den " socket " ), der gør op skulderleddet . Med delvis udskiftning , erstatter kirurgen kun humerus .

Årsager til skulder kirurgi


skulder kirurgi er almindeligt gjort på patienter , der lider af gigt . Det kan også udføres på dem, der har haft alvorlige brud på skulderen .

Grundlag

Når brusk fra humerus og labrum er slidt væk , vil den samlede udskiftning ske . Hvis labrum brusk er stadig i takt , er kun delvis erstatning behov .

Recovery

Generelt efter 6 måneder fleste patienter , som har haft total udskiftning er smerte- fri og har genvundet det meste af deres styrke og bevægelse . Efter et år , er næsten alle patienter helt symptom fri . Det opsving tid for delvis udskiftning kirurgi er normalt kortere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------