Position: sygdoms > kræft >

den ideelle kandidat til en endograft af en abdominalt aortaaneurisme

   Abdominalt aortaaneurisme er en potentielt farlig svækkelse af den abdominale aorta , der leverer blod til den nederste halvdel af kroppen . Det er kendetegnet ved en bugnende eller udvidelse af aorta , der kan briste med livstruende konsekvenser . En endovaskulære stentgraften ( endograft ) er en minimalt invasiv kirurgisk procedure, der skal reparere aortaaneurismer . Ideel kandidater til denne procedure skal passe flere kriterier

Grundlæggende


I en endograft for et abdominalt aortaaneurisme , kirurger indsætte et langt rør kaldet et kateter ind i en patients blodkar . Derefter bruger opdateret X-ray billeder på en ekstern skærm til at guide en specialiseret stof og metalrør ( endovaskulær stent ) gennem kateteret til aneurisme site . Svækkede del af aorta er derefter erstattet med stent , som er sutureres på plads .

størrelse aneurisme


Den første faktor i beslutningen en individuel kandidatur til en endograft er afgørende , hvis hans eller hendes aorta aneurisme kræver kirurgisk overhovedet . Det vigtigste spørgsmål her er risikoen for aneurisme kirurgi vs risikoen for aneurisme brud . Ifølge Mayo Clinic , hvis en aneurisme er 4 cm i diameter eller mindre , kan en patients læger første anbefale at se og venter på at se, hvordan aneurisme udvikler sig. Hvis en aneurisme er mellem 4 og 5,5 cm i diameter , vil lægerne være mere tilbøjelige til at anbefale operation . Hvis en aneurisme er større end 5,5 cm --- eller vokser mere end et halvt centimeter i seks måneder --- risk /benefit -forholdet for kirurgi skift væsentligt , og lægerne vil sandsynligvis anbefale kirurgisk behandling .

Endograft Vs . Åben kirurgi


Det næste skridt er at afgøre, om en patient er bedre egnet til en endograft eller traditionelle åben kirurgi . Ifølge Selskabet for karkirurgi patienter er mere tilbøjelige til at modtage en endograft hvis de lider af andre alvorlige medicinske tilstande. Derudover skal aneurisme være af en størrelse og form , der passer til specifikke behov endograft kirurgi , herunder anbringelse af et transplantat gennem det indre af patientens blodkar . Hvis en aneurisme dårligt er formet , eller ligger i nærheden af følsomme strukturer såsom nyrearterier fodre nyrerne , kan kirurger beslutte , at proceduren er for farligt og anbefale en traditionel kirurgi.

opfølgning

Typisk modtagere af en endograft oplever en markant kortere opsving gange efter operationen . Af risici for alvorlige eller dødelige kirurgiske komplikationer er også væsentligt reduceret . Men , endografts også kræve mere omsorg efter operationen . At bevare kandidatur til en endograft , skal patienterne have mulighed for at gennemgå hyppige eftersyn , der involverer tager computertomografi ( CT ) scanninger af operationsstedet. Hertil kommer , skal de være villige til at gennemgå regelmæssig vedligeholdelsesprocedurer , der bekræfter den rette funktion af deres podninger .

Yderligere overvejelser

Flere andre faktorer kan også påvirke en persons kandidatur til en endograft . Disse omfatter blødningsproblemer , anvendelse af blodfortyndende medicin , en historie om nyreproblemer eller diabetes , og allergi over for stoffer , herunder jod , skaldyr , kontrast farve , og latex eller gummi . Patienter bør konsultere deres læge eller kirurger til at lære mere om kriterierne for endograft kirurgi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------