Position: sygdoms > kræft >

hvad der er involveret i skulder udskiftning kirurgi ?

  

Skulder udskiftning kirurgi kan hjælpe med at lindre smerter og hjælpe patienterne flytte bedre , hvilket gør daglige aktiviteter lettere. Kirurgi er normalt ikke anses for først noninvasive behandlinger , såsom medicin og fysisk terapi , har undladt at kontrollere smerter tilstrækkeligt

Årsager


Patienter med forskellige former for gigt , såsom slidgigt og leddegigt , kan have behov for skulder udskiftning kirurgi . Svær rotator cuff skader og ikke tidligere skulder udskiftninger er andre almindelige årsager til den procedure , ifølge den amerikanske Academy of Ortopædiske Surgeons .

Før Kirurgi


Om to uger før operation , patienter bør stoppe med at tage steroide anti-inflammatoriske medicin, såsom ibuprofen og aspirin , og de fleste gigt medicin , da disse kan fortynde blodet og forårsage overdreven blødning under operationen . Nogle patienter kan tage antibiotika før proceduren for at nedsætte risikoen for infektion .

Procedure


skulder udskiftning kirurgi er udført i henhold til generel anæstesi . Kirurgen erstatter den øverste del af overarmen knogle med en metal stykke , som er formet som en bold for enden , der passer ind i skulderen stikket . Nogle gange er det skulder socket selv udjævnet med metal eller plastic .

Risici

Den mest almindelige risici forbundet med skulder udskiftning kirurgi er reaktion på anæstesi , infektion af operationsstedet , og ustabilitet eller stivhed i den nye fælles . I sjældne tilfælde kan blodpropper og nerveskade opstår .

Recovery

De fleste patienter ophold på hospitalet i 1-3 dage efter skulder udskiftning kirurgi . Såret skal holdes rene og tørre på at vende hjem . Fysisk rehabilitering med en terapeut starter et par dage efter operationen , og kan fortsætte i uger eller måneder . Øvelser bygge langsomt at øge vifte af bevægelse og styrke i den nye skulderen .

5 6 7
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------