Position: sygdoms > kræft >

postoperativ pleje for total knæalloplastik

   Knæalloplastik er en fælles kirurgisk procedure , med hundredtusindvis af voksne , der har operationen hvert år . Det er en stor procedure og genopretningen vil ikke forekomme natten over. Postoperativ pleje efter knæalloplastik starter straks og indebærer grundlæggende sårpleje , en trinvis aktivitet regime , og forebyggelse af komplikationer

Hospitalsophold


De fleste patienter blive på hospitalet i tre til syv dage efter total knæalloplastik . Du vil være i stand til at gå hjem , når kirurgen mener Deres fælles er stabil , du er i stand til tilstrækkeligt bøje og rette ben , og du kan dokumentere en evne til at udføre en indledende øvelse regime .

Sårpleje


Du vil have et snit over dit knæ , der er blevet lukket med suturer og omviklet med dressing . Den suturer vil generelt blive fjernet mellem en og to uger efter operationen . I mellemtiden bør såret hjemmeside forbliver rene og tørre . Tag ikke brusebad eller karbad fælles indtil suturerne er fjernet . Instruktioner for at ændre bandagen vil blive ydet inden udskrivelse fra hospitalet .

Smerter


forvente at opleve ubehag , herunder nogle smerter efter total knæalloplastik . Ømhed og ømhed er fælles , som du fremskridt gennem genvinding, men din smerte bør ikke forhindre dig i at udføre dine fysiske terapi regime . Medicin vil blive ordineret til afhjælpe nogle af dine ubehag . Tag denne medicin som foreskrevet og underrette din læge , hvis du føler din smerte er ikke under kontrol .

Medicin

I tillæg til smertestillende medicin , vil du få antibiotika og en blodfortyndende medicin efter operationen . Disse medikamenter er designet til at forhindre, at nogle af de vanskeligheder, knæalloplastik . Du vil modtage en skriftlig instruktion om, hvordan og hvornår du skal tage hver medicin . Efter disse instruktioner er vigtigt for din opsving .

Aktivitet

Din aktivitet i ugerne efter operationen vil være begrænset . Fysioterapi starter straks og er designet til at beskytte knæleddet , forbedre styrke , og lette inddrivelsen . Du vil arbejde med en fysioterapeut for at bestemme den bedste aktiviteter for at udføre med bistand og i hjemmet . Disse aktiviteter foregår i en trinvis , gradvist stigende arbejdsbyrde placeret på knæleddet . Fysioterapi er afgørende for din nyttiggørelse, men huske på, at dit knæ er healing . Arbejde fælles for hårdt kunne føre til yderligere skade , som i sidste ende vil skade din opsving .

Komplikationer

Komplikationer er sjældne . De mest alvorlige er infektion og blodpropper . Tegn på infektion omfatter feber , langvarig hævelse /rødme af det fælles , store drænvand fra såret , og smerte , som ikke fandtes tidligere . Blodpropper , der udvikler i benet kan rejse til lungerne og forårsage åndenød , ubehag i brystet , eller en hurtig hjerterytme . Andre komplikationer omfatter lempelse af proteser knæet , fraktur , og knæ ustabilitet . Disse vil generelt forårsage smerte og problemer forløber gennem din fysiske terapi program . Hvis du er bekymret for, at du oplever nogen af disse komplikationer , ringe til din læge straks .

Opfølgning

Når du bliver udskrevet hjem , vil du mødes med din læge for at diskutere dine fremskridt . Opfølgning udnævnelser er vigtige , da de tillader lægen at vurdere stabiliteten af din proteser knæ og behandle alle bekymringer om din opsving . Dit besøg kan omfatte en fysisk eksamen og X-stråler for at hjælpe vurdere din knæled.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------