Position: sygdoms > kræft >

prognose indlæg rotator cuff kirurgi

   Rotator manchet kirurgi er en fælles procedure gjort for at reparere beskadiget væv i skulderen . Selv om den er en større operation , bør patienterne være i stand til at genvinde styrken og omfanget af bevægelse i den fælles efter flere måneder

Anatomi


Skulderen er en kugleled består af tre knogler : humerus , Bovbladet og nøgleben . Derudover er der muskler og sener fastgjort til knoglen , der udgør rotator cuff .

Surgery


Kirurgi er gjort for at fastsætte sener i rotator manchetten. Når sener forbinder skuldermusklerne til knoglen har revet , vil lægerne vedhæfte dem . Hvis skaden på senen er for svær , vil det beskadigede væv erstattes med blødt væv fra en anden del af kroppen til at fungere som den nye rotator cuff .

Fysioterapi


Fysisk terapi er en vigtig del af helingsprocessen . Den fysiske terapi øvelser vil fokusere på en mere aktiv brug af din arm og skulder samt genvinde vifte af bevægelse .

Post-op

Efter operationen vil patienten blive på hospitalet i flere dage før de vender hjem . Patienten kan forblive i en slynge for 1-6 uger. I løbet af denne tid , kan smertestillende skal træffes, og en ispose bør anvendes til at reducere hævelser .

Prognose

Recovery tager normalt omkring tre til seks måneder . Efter dette tidspunkt er de fleste patienter smerte-fri og har genvundet et flertal af deres styrke og vifte af bevægelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------