Position: sygdoms > kræft >

hvad er kirurgisk knæ manipulation efter knæoperationer ?

   I alt knæalloplastik ( TKA ) kan udføres på patienter , der har slidgigt i knæet . Dog kan nogle patienter ikke genvinde fuld bevægelse i knæet efter operationen. For disse mennesker , kan kirurgisk manipulation af knæet pligt til at bringe bevægelse i knæet

Identifikation


Kirurgisk manipulation af knæet efter operationen er udført i henhold til generel anæstesi eller med en epidural . Patienten er normalt placeret på ryggen , og en assistent holder hælen mens passiv forlængelse udføres af kirurgen . Knæet er så bøjet indtil knæet bevæger sig mere frit .

Funktion


funktion med et kirurgisk knæ manipulation efter en TKA er at rive væk arvæv , der har dannet i det fælles som en følge af operationen . Kirurgen gentager fleksion og ekstension bevægelser, indtil knæet bevæger sig lettere .

Post-Op


De fleste kirurger tager en x-ray i knæleddet at sikre hardware fra TKA er stadig på plads. Isen er anvendt og stationær fysioterapi udføres normalt efter en knæ manipulation . Fysioterapi kan ordineres efter udskrivelse fra hospitalet til sikre, at patienten genvinder normal vifte af bevægelse .

Forebyggelse /Solution

En patient , der ikke har opnået mindst 100 grader af fleksion ( bøjning ) med fire til otte uger efter operationen kan være en kandidat til kirurgisk manipulation . Kirurgisk manipulation er generelt ikke anbefales, indtil patienten gennemgår fysioterapi og andre midler til at opnå normale vifte af bevægelse .

Overvejelser

Kirurgiske knæ manipulation efter TKA er generelt sikkert og kan hjælpe patienten genvinde mere vifte af bevægelse i knæet . Dette kan være nyttigt i at udføre de daglige aktiviteter såsom stigende fra en stol og gå .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------