Position: sygdoms > kræft >

Hvad er den overordnede succesraten for knæalloplastik ?

   Ifølge Mayo Clinic , er knæalloplastik en af de mest succesfulde ortopædiske operationer . Knæproteser bliver også stadig mere almindeligt . Mere end 580. 000 knæledsproteser er udført i USA hvert år , og antallet er stigende , ifølge American Medical Association . Der er to typer af knæproteser : en total udskiftning ( TKR ) , hvor hele joint er udskiftet og en delvis erstatning , der udføres , når kun den ene del af knæet er beskadiget . TKR er de mere almindelige kirurgi , og denne artikel giver oplysninger om TKR og dens succes rate

Succes Rate


Den succesrate på TKR er over 90 procent , og de fleste patienter , som har den operation " oplever en dramatisk reduktion af smerter i knæet og en betydelig forbedring i evne til at udføre almindelige dagligdags aktiviteter , " ifølge den amerikanske Academy of ortopædkirurger ( AAOS ) . Mens den succesrate er høj , normal brug, og aktiviteten vil medføre, at fælles at bære , og de fleste udskiftninger sidste 15 til 20 år . Antallet af år dit nye fælles holder varierer baseret på en række faktorer , herunder din vægt , aktivitet og generelle sundhed .

Komplikationer


Andelen af alvorlige komplikationer såsom hjerteanfald , slagtilfælde eller fælles infektion efter TKR er mindre end 2 procent . Men som med alle operationer , der er risici . For TKR , omfatter disse risici infektion , reaktion på anæstesi og skader på nærliggende blodkar , knogler eller nerver . Du skal også være opmærksomme på at sikre, mindre infektioner ikke bliver større problemer efter operationen . Selv mindre sinus , urinveje , luftveje eller dental infektioner kan spredes via blodbanen til din nye fælles , så behandle dem straks .

Recovery


Efter at have forladt hospitalet , skal du gå til ambulant fysioterapi 02:58 gange om ugen i 2-6 måneder. Derudover vil du have daglige øvelser til at gøre derhjemme for at hjælpe med bøjning ( nedbøjning ) og glatning (forlængelse ) af din nye knæ .

Post Surgery Begrænsninger

Efter operationen vil du være i stand til at genoptage de fleste af dine normale aktiviteter , men der vil være nogle begrænsninger . Efter en TKR , skal du undgå stor effekt øvelser som at løbe , løbe eller kontakt sport .

Overvejelser

Hvornår skal have knæoperationer er en beslutning, du bør gøre i samarbejde med din sundhedsplejerske. Som regel mere konservative metoder som fysioterapi og knæ injektioner prøvet før en TKR overvejes. Virkningen dit knæ smerter har på dit liv skal også vejes . TKR er ofte på tale, hvis en patient har en eller flere af følgende : konstante smerter , besvær med at sove på grund af smerter i knæet , manglende evne til at arbejde , eller manglende evne til at gå mere end tre blokke på grund af smerter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------