Position: sygdoms > kræft >

opsving fra total knæalloplastik

   Knæalloplastik er en af de mest traumatiske ortopædkirurgi , der kan udføres . Det omfatter fjernelse af hele knæskallen og de omkringliggende knogle og tilføjelsen af en protese udskiftning . Selv om kirurgi er et chok for kroppen , og resultatet er næsten altid risikoen værd og indledende ubehag

Post-Op og de første 2 uger


Når du vågner fra operationen , vil du være i en masse ubehag og den vil sandsynligvis være på et konstant bevægelse maskine til holde knæleddet fra afstivende . Smertestillende medicin, vil blive leveret , og konstant overvågning , samt sygepleje vil forekomme. På trods af den smerte og størrelsen af indsnit , vil patienterne blive op og vægtbelastning inden for de første 24 timer , under vejledning af professionelle personale . Hjem terapi vil være behov for , og fysisk terapi er et must fra dag ét . Patienten normalt går hjem fra hospitalet i løbet af tre til fem dage , og resten af opsvinget vil være på en ambulant basis. Fysioterapi vil starte på to gange om ugen , enten hjemme eller i-kontor, og flytte op til tre gange om ugen ved udgangen af den første måned . Denne første etape i PT vil hovedsagelig fokusere på re-engagere dine quadriceps muskler og lære hvordan din erstattet fælles føles og funktioner . Smertestillende medicin, vil være nødvendigt i hele denne fase , da PT sessioner er meget sandsynligt, at være yderst smertefuldt . Arbejder gennem smerten og sætte fokus på mål er et kritisk skridt i denne tidsramme . PT vil primært fokusere på at genvinde vifte af bevægelse på dette tidspunkt .

første 6 måneder


Fysioterapi er meget vigtigt at komme fra total knæalloplastik . En dygtig PT kan gøre mere for din opsving end nogen medicin eller lægens høre . Processen omfatter rehabilitering af knæet muskler, samt de omkringliggende benmuskler og kernen styrken af kroppen . Balance , bevægelse , motion og stabilitet er alle koncentreret om på forskellige stadier af rehab , og ved udgangen af fysioterapi , som normalt er omkring seks måneder for en total knæalloplastik , bør knæet være bedre end nye , og patienten er klar til at genoptage en langt mere aktiv og smerte fri livsstil . Når de første to uger af generel PT er færdig , vil fokus skifte til styrke-building øvelser , såsom ben elevatorer , modstand øvelser , moderat vægttræning og fortsatte serie -of-motion øvelser . Hver uge vil se nye mål , og igen , dit fokus på at nå disse mål vil gøre hele forskellen i den generelle hastighed og samtlige dine opsving . Der vil være tidspunkter, hvor du frygter at gå til fysioterapi og tror, at smerte er ikke besværet værd , men husk på målet om en aktiv og sund livsstil , og du kan arbejde gennem de udfordringer, der ligger foran dig . Smertestillende medicin, vil gradvist blive nedsat , og endelig stoppede , og afhængighed flyttet til over -the-counter stoffer som Ibuprofen og Tylenol .

On-going behandling


Selvom du kan frigives fra en læge pleje og fra regelmæssig fysisk behandling efter seks måneder vil der være halvårlige opfølgerne at sikre , at dit knæ fungerer som det skal . Hertil kommer , er det afgørende at sikre, at du fortsætter nogle af de Rehab teknikker , du har lært mens man i fysioterapi . Daglige øvelser bør omfatte : ben elevatorer , quad sæt , stretching , og til fods. Disse øvelser er beregnet til at blive fortsat , og vil hjælpe dig med at bevare den styrke og lette slid på dit nye knæ . Når du har en total knæalloplastik , er det vigtigt at huske, at opsvinget er faktisk en livslang proces . Jo bedre du tager dig af de udskiftede knæet , jo længere det vil vare , og jo bedre dit liv vil blive . Hvis du på når som helst efter din knæoperationer , bør du opleve hævelse eller smerter i det fælles , der ikke rydde op med glasur , hvile , højde og kompression , er det vigtigt , at du se din læge for en helbredsundersøgelse . Husk , kan knæproteser kun ske to gange i en menneskealder , så tager sig af din nye knæ er afgørende for dets levetid .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------