Position: sygdoms > kræft >

Listen af medicinsk terminologi for kirurgi

   Du kan være nødt til møde operation for at have din appendiks fjernet eller din tonsil har taget ud . Ikke alene er kirurgi skræmmende , men det kan være forvirrende at forstå selve proceduren . Når din læge taler til dig , det virker som de taler i et fremmed sprog . Med nogle viden om den medicinske terminologi , der anvendes i kirurgi , kan du være sikker , næste gang du taler med din læge .

endoskopisk kirurgi


En endoskopisk kirurgi er en kirurgisk procedure, der kræver meget små indsnit . Kirurger vil bruge en endoskop og specialiseret instrumenter til at gøre disse indsnit . Et endoskop er et fleksibelt rør med en lys og linse på enden . Kirurgen bruger disse instrumenter til at undersøge de interne kropsdele og organer .

Laparoskopi


Dette er den visuelle undersøgelse af den indvendige side af maven . Kirurgen vil bruge en laparoskop , der passerer gennem det lille snit i bugvæggen . Laparoskopisk kirurgi vil indebære brug af en laparoskop og kirurgiske instrumenter , som vil indsætte i maven . En laparoskop bruges til at udforske og undersøge indersiden af maven , for at prøve enheder, for biopsi og til at udføre kirurgiske indgreb.

Centesis


Centesis er en kirurgisk punktering , der fjerner væske til diagnostisk formål eller for at fjerne overskydende væske fra en legemsdel eller organ . Sundhedspersonale ville bruge ordet " centesis " som et suffiks i forbindelse med en kombination af ord, der beskriver de behandlede kropsdel . For eksempel er arthrocentesis kirurgisk punktering af en fælles at fjerne ledvæske for analyse eller at lindre smerter i leddet.

Kirurgisk Biopsi

Kirurgiske biopsi indebærer at fjerne et lille stykke væv til undersøgelse eller for at bekræfte og fastslå en diagnose . En biopsi kan indebære en indsnit , en excision eller en hul nål . Når kirurgen fjerner den celle eller væv , vil han se på det under et mikroskop for en fuld undersøgelse . Kirurgisk biopsier hjælpe med at bestemme status og stadium af kræft i en kropsdel .

Kirurgisk Ankylose

Kirurgiske ankylose indebærer kirurgisk fusion eller slutter sig sammen af to knogler . Når smeltet sammen , vil de hjælpe til at afstive det fælles . Kirurger vil udføre kirurgiske ankylose på ankler , albuer eller skuldre . Denne procedure hjælper behandle svær gigt eller skadede led .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------