Position: sygdoms > kræft >

MR sikkerhedsoplysninger

   Magnetisk resonans , eller MRI er en test, der anvendes til at diagnosticere sygdomme eller identificere forandringer i en patients krop . Med MR er lægerne i stand til at skelne mellem sunde og usunde væv , ifølge RadiologyInfo . MR anvendes til at vurdere forskellige områder af kroppen , herunder hjernen , rygsøjlen , led, blodkar og hjerte . Som alle medicinske procedurer , har MRI sundheds-og sikkerhedsmæssige risici sammen med fordele

Historie

Udviklingen af MR strakte i løbet af flere årtier . I 1946 opdagede to forskere , Edward Purcell og Felix Bloch , magnetisk resonans . Fordi MR kræves avancerede teknologier , var det ikke indtil 1977 , at den første MR-scanning fandt sted . Før 1977 blev MR anvendes i kemiske og fysiske forskning snarere end på det medicinske område .

Sådan fungerer det

MRI bruger magneter , radiobølger og en computer til at producere billeder , i modsætning til den stråling, der anvendes til x-stråler , for eksempel . Nogle gange kontrast materiale ( gadolinium ) bruges til at producere bedre billeder . Enheden består af en tabel , som patienten ligger , og en rund tunnel-formede scanner . Inde i scanneren er et magnetfelt , der forårsager den atomare partikler i patientens væv at line op på en bestemt måde . Radiobølgerne reagere med disse partikler til at danne signaler , der kommer konverteret til billeder . Sunde og usunde væv producerer diskrete signaler og dermed forskellige billeder

Main Sikkerhed Problem: . interferens

MR anses sikrere end nogle andre prøver , fordi det ikke udsættes patienten for stråling . Der er dog én væsentlig bekymring : indblanding af det magnetiske felt med noget lavet af jern , herunder aneurismeklemmer , implantater , smykker , elektronisk udstyr og pacemakere . ( Se RadiologyInfo sikkerhed guide til en komplet liste . )

Samspillet mellem magnetfeltet og metalgenstande kan forårsage komplikationer , der spænder fra livstruende til fordrejning af billeder . RadiologyInfo siger , at på grund af grovheden af disse risici , kan visse mennesker , såsom pacemaker bærere , ikke har MR-scanning .

Andre Sikkerhedsspørgsmål

Andre sikkerhedsrisici omfatter desuden sjældne allergiske reaktioner over for kontrasten materialet , føler bange for dem, der lider af angst og klaustrofobi , og mulige farer fosterudviklingen hos gravide kvinder . MR er sikrere at bruge i gravide kvinder end andre procedurer , ifølge RadiologyInfo .

Forberedelse til MR

For at sikre at MR udføres sikkert , bør du forberede ved at oplyse din læge om din sygehistorie , allergier og medicin, du tager . Du skal også udfylde en screening formular , der spørger , om du er iført noget , der kan interferere med proceduren . Fasten i flere timer , før scanningen kan være nødvendig.

Hvis du ammer , pumpe modermælk forhånd for at undgå at udsætte dit barn for kontraststoffer materiale gennem modermælken , da materialet kan blive i kroppen i op til 24 timer. Hvis du har angst eller klaustrofobi , idet sedativer kan hjælpe dig med at håndtere det ubehag ved at være i de restriktive miljø scanneren.

Vigtigst , fjerne metalliske genstande fra kroppen for at undgå magnetiske forstyrrelser , der kan true dit liv eller forvolde skade .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------