Position: sygdoms > kræft >

anæstesi bronkospasmer behandling

   Bronkospasme eller ufrivillig sammentrækning af luftvejene passager til lungerne kan opstå som en komplikation under bedøvelse. Årsagerne til perioperativ bronkospasme spænder fra intubation problemer til katastrofale anafylaktisk reaktion . Hvis astma eller anafylaksi er årsagen , kan reaktionen være alvorlig og livstruende , så behandlingen afhænger af rettidig og præcis diagnose

Identifikation


Ifølge RN Westhorpe , GL Ludbrook og SC Hjælper i en australsk undersøgelse offentliggjort i 2005 i Kvalitet Sikkerhed og Sundhed , bronkospasmer manifesterer sig som en ekspiratorisk hvæsen , forlænget udløb og /eller øget inflationspres i løbet af intermitterende positivt tryk ventilation . I svære tilfælde , kan dog brystet tie . Hvis hvæsen ikke er til stede , vil diagnose hvile på det øgede inflationspres .

B. D. Woods og R. N. Sladen , forskere ved Columbia University i New York , rådgiver i en 2009 artikel i British Journal of Anaesthesia at bronkospastisk patienten være indstillet til 100 procent ilt og manuel-taske ventilation , der er nedsat til at vurdere alvoren af den bronkospasme . Hvis posen ikke fylder , bronkospasme er alvorlig .

Differentialdiagnosen


Aspiration ( især hvis larynx luftvejene maske er i brug ) , lungeødem , endotrachael rør og ventilator problemer , og spændinger pneumothorax , luft fanget i pleural hulrum , er blandt de differentierede mulige årsager til bronkospasme .

I deres undersøgelse , Westhorpe , Ludbrook og Hjælper revideres hændelser relateret til bronkospasmer , der blev rapporteret til de australske Incident Overvågning Study ( AIMS ) . Deres resultater tyder på , at hvis årsagen til bronkospasmer er anafylaktisk reaktion , symptomer forbundet med anafylaksi såsom udslæt eller kutan flush sammen med hypotension bør være til stede .

Bronkodilatorer


Valg af bronkodilatorer vil afhænge af, om reaktionen er astmatiske eller anafylaktisk , forskere viser.

Ifølge William E. Hurford , professor i anæstesiologi ved University of Cincinnati , i en 2006 Conferencias Magistrales supplement , Beta -2-adrenerge agonister til behandling af valg for bronkospasmer forårsaget af astma . Woods og Sladen anbefaler dog, først at prøve en øget koncentration af et flygtigt anæstetikum .

anafylaktiske reaktioner hjemmeside advarer mod at bruge inhalationsanæstetika anesethetic narkotika som bronkodilatorer efter anafylaksi . Det rådgiver behandling anaphylatic shock med ophør af alle sedativa , anæstetika eller hypnotika efterfulgt af administration af intravaskulære volumen med Ringer 's opløsning , saltvand eller colloid løsninger og adrenalin , med antihistaminer som sekundær behandling.

Betydning

astmatisk og anafylaktisk patienter er i risiko for bronkospasmer både under induktion og fremspiring. Anafylaktiske reaktioner advarer , at luftvejene skal evalueres forud for ekstubation på grund af risikoen for larynxødem som følge af anafylaksi . De rådgiver vente til ødemer forsvinder , før du udfører ekstubation .

Woods og Sladen rådgive readminstration af en B -2-agonist før fremspiring for astmapatienter og med en tilstrækkelig analgesi på plads, når der opstår opstår . Hurford foreslår muligheden for at ekstubation mens under dyb anæstesi for at reducere refleks bronkokonstriktion under fremspiring , men Wood og Sladen advarer om, at fremkomsten med en ubeskyttet luftvejene kan udløse alvorlige bronkospasmer .

Crisis Management

Når bronkospasme under anæstesi er forårsaget af astma eller anafylaksi , kan resultaterne være livstruende , og hurtig identifikation af bronkospasme og dens årsag er nødvendige . Bevidsthed om de forskellige behov i de to typer af patienter med risiko for alvorlige bronkospasmer under anæstesi er nøglen til en vellykket forvaltning af krisen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------