Position: sygdoms > kræft >

cruciate knæskade kirurgi

   Der er to korsbånd i knæet : den forreste i front , og den bagre i ryggen . Tilsammen korsbånd opretholde stabiliteten i knæet i forbindelse med de øvrige ledbånd og muskler og menisci . Skader på forreste korsbånd , eller ACL , er mere almindelige end skader på bagerste korsbånd , eller PCL . En sports uheld er typisk synderen bag en ACL skade . Vride eller låsning af knæet , eller tvinge en bøjet knæ i den modsatte retning dets normale bevægelser , kan forårsage læsioner på korsbånd . Mindre almindeligt kan der rive ledbåndet helt

Overvejelser


korsbånd skader ikke altid berettiger kirurgi . Faktorer som din alder , job , aktivitetsniveau og sværhedsgraden af smerte fra skaden vil afgøre , om du får brug for kirurgi . Fysioterapi kan være nok til at styrke og rehabilitere dit knæ , hvilket gør komplekse operation unødvendig .

Surgery


Du skal nok gå under generel anæstesi til operationen . Kirurgen vil foretage en artroskopi , som indebærer indsættelse af et omfang i en fælles at tjekke for skader . Hvis der er nogen yderligere skade på leddet, vil kirurgen forsøge at reparere det . Hvis ledbåndet blev udstationeret , vil kirurgen vedhæfte det .

Hvis ledbåndet rev , kirurgen vil foretage en autograft . Han vil opføre et nyt korsbånd for dig ud af patella senen eller ud af to forstrækning sener . Mindre almindeligt kan kirurgen bruge en sene fra en Kadaver . Dette kaldes en allotransplantat . Dette er ikke levende væv , så din krop er usandsynligt, at afvise senen . Han vil placere den nye senen i din nye fælles , så det tager form af den oprindelige korsbånd .

Recovery


Du skal kunne gå på krykker , som dagen efter operationen. Du normalt har brug for krykker for omkring to uger , og du har brug for din læges tilladelse til at komme i gang krykker . Du har måske til at bære en hængslet skinne , mens dit knæ bedres . Du kan forvente nogle grimme blå mærker og hævelse til at holde i et par uger efter operationen

En brændende fornemmelse er også normalt-. denne kommer fra den kirurg bore i dine knogler for at indsætte den nye senen på plads . Din læge vil ordinere smertestillende medicin til at afhjælpe den smerte , og isdannelse dit knæ , vil også hjælpe.

Rehabilitering

En fysisk terapi regime er afgørende for fuld helbredelse , og det formentlig begynde til en vis grad inden for et par uger efter operationen . Mindst tre måneders genoptræning vil være nødvendig. Hvis du er en atlet , skal du nok bruge mindst seks måneder, før du kan foretage en fuld tilbagevenden til din sport . Jo mere du arbejder på øvelser og strækker din fysioterapeut viser dig , jo hurtigere og mere fuldstændigt dit sortiment af bevægelse skulle vende tilbage .

Long-Term Effects

Det er normalt at føle en vis stivhed og affyret selv efter at du har færdiggjort din rehabiliteringsprogram . Det er formentlig arvæv . Efter operationen , kan det tage lidt tid for dig at være i stand til at knæle . Hvis du er en atlet , din læge eller fysioterapeut kan råde dig til at bære et knæ tandbøjle , mens du spiller .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------