Position: sygdoms > kræft >

fordele og ulemper ved en vasektomi

   En vasektomi er en kirurgisk procedure for mandlige sterilisering , hvor en læge skærer , klemmer eller på anden måde sæler sædlederen fra hver testikel ( sædlederen er kanalen at overførsler sædceller fra testiklerne til urethra ) . Den procedure forhindrer sædcellerne i at blande med sæd , så i løbet ejakulation der er ingen måde en mand kan befrugte en kvinde æg . Og mens vasectomies har deres fordele i bestemte situationer , der er også flere ulemper du skal være opmærksom på .

Permanent Prævention


En vasektomi er en form for permanent prævention, hvilket betyder en mand, der er proceduren ikke gjort længere skal bekymre sig om imprægnering andre hunner under samleje , og ligeledes , ingen af parterne har at bekymre sig om bruger andre former for prævention , såsom sæddræbende kemikalier , kondomer eller p- plastre eller piller . Ifølge WebMD , mens få en vasektomi første omgang dyrt i det lange løb vil du sandsynligvis spare penge , da du vil ikke længere have køb de typer af produkter , der er nævnt ovenfor .

nr. STD Beskyttelse


Mens vasectomies er en effektiv form for prævention , men de beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme . Så ifølge WebMD , at bruge kondom under samleje --- selv efter en vasektomi --- er stadig en god idé , når det kommer til at beskytte både dig og din partner .

sikrere end Tubal ligatur


Tubal ligering er kvindelige svarer til en vasektomi , og inddrager skæring og binding af æggelederne ( hvilket forhindrer sædcellerne i at befrugtende æg ) . Mens denne procedure historisk har været den mere almindelige form for permanent prævention for par , WebMD , at vasectomies er sikrere , resultere i færre komplikationer , og de er billigere .

umiddelbare bivirkninger

Vasectomies har nogle bivirkninger og komplikationer forbundet med dem . Ifølge Mayo Clinic , hævelse af lysken og testikler , blå mærker af pungen , kan blod i sæden , blødning eller blodpropper i pungen , og infektioner i det incisionssted forekomme .

langsigtede komplikationer

Ifølge til Mayo Clinic , nogle af de langsigtede komplikationer, der kan opstå efter at have en vasektomi omfatte en opbygning af væske i testiklerne , hvilket kan forårsage ømhed og smerter ( som intensiverer under sædafgang) , og testikel betændelse , eller granulom , som er immun systemets reaktion på væske oprustning . Derudover kan der være en øget risiko for prostatakræft og testikelkræft er forbundet med vasectomies , men ingen afgørende beviser viser sig endnu.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------