Position: sygdoms > kræft >

hvad der er involveret i en hysterektomi ?

   En hysterektomi indebærer kirurgisk fjernelse af en kvindes livmoder , eller livmoderen, som behandling af visse specifikke medicinske tilstande . Der er to slags hysterektomier : delvis , eller supracervical , som omfatter fjernelse af livmoder kroppen , men ikke den cervikale stumpen , og alt, eller fuldstændig , som består i at fjerne hele livmoderen . Alle hysterektomier efterlade patienten ude af stand til at føde børn

Formål


hysterektomier udføres som svar på nogle få specifikke medicinske tilstande , herunder kræft eller tumorer , ekstrem postpartum blødning eller ekstreme vækst af livmoderslimhinden uden for livmoderen . Hysterektomier også undertiden udføres som en forebyggende foranstaltning , såsom kvinder, der har en stærk familie historie reproduktive kræft

Abdominal Teknik


Der er tre måder en hysterektomi kan udføres . abdominal , laparoskopisk og vaginal . Abdominal er den ældste teknik ; det indebærer, at et snit gennem bugvæggen , normalt over skambenet . Denne proces , som sker normalt i løbet af den samlede hysterektomier , giver lægerne den største adgang til reproduktive organer . Recovery tager normalt 4-6 uger, men det kan tage længere tid .

Laparoskopisk teknik


Et samlet laparoskopisk hysterektomi sker ved en laparoskop (fleksibel fiberoptisk instrument udstyret med biopsi pincet, en obturator , saks eller andre enheder ) som er placeret i underlivet , startende i toppen af livmoderen . Under processen , er hele livmoderen frigøres fra dens vedhæftede filer ved hjælp af lange , tynde instrumenter så alle væv, der skal fjernes , er passeret gennem den lille mave snit af laparoskop . En supracervical laparoskopisk hysterektomi er ligesom alt laparoskopisk kirurgi , med den forskel, at livmoderen er amputerede i stedet for helt fjernet .

Vaginal Teknik

Vaginal hysterektomi er udelukkende udføres gennem skeden , og det har flere fordele i forhold til abdominal kirurgi , herunder færre komplikationer , kortere hospitalsophold og kortere helbredende tid . Vaginal hysterektomi er også den eneste teknik, der kan udføres uden total bedøvelse eller på en ambulant basis. Det er enten ikke muligt eller meget vanskeligt , men at udføre komplicerede hysterektomier bruge vaginal teknik .

Risici

Selvom livmoderen kan være livreddende , de har også risici og bivirkninger , herunder tidlig overgangsalder på grund af østrogenniveauet droppe når æggestokkene fjernes . Fjernelse af livmoder og æggestokke også øger risikoen for hjerte-kar- sygdomme . Desuden er et fald i knogletæthed og øget risiko for knoglebrud i forbindelse med hysterektomier , og nogle kvinder udvikler cyster på æggestokkene efter en hysterektomi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------