Position: sygdoms > kræft >

hvad er røntgenfaste farvestof lavet af ?

   Røntgenfaste farvestoffer er lavet til at absorbere x-ray stråling . De kan tages oralt på at skabe større kontrast til x- stråler i fordøjelseskanalen . De kan også injiceres at fremhæve vener og arterier eller at afgrænse urinvejen . Barium farvestoffer anvendes til oral administration , og jodholdigt farvestoffer injiceres

Du skal bruge: .
computer med internetforbindelse
Telefon .
Transport til læger kontorer .

Barium Farvestoffer


Barium farvestoffer benyttes til at afbilde den øverste gastrointenstinal ( GI ) tarmkanalen og nedre mave-tarmkanalen . Det kan gives oralt eller administreres som et lavement . Barium farvestoffer , der anvendes til øvre GI er tykkere og mere tæt end barium farvestoffer , der anvendes til lavere GI . Barium i form af barium sulfat er et kemikalie, der er væsentlige inert , men kan ikke bruges i blodet , fordi det er uopløselig-det ville fungere som en blodprop med potentielt katastrofale følger. En erstatning for barium farvestoffer er gastrografin , en jod-baseret kontrastmiddel .

Injected Røntgenfast Farvestoffer


Injected røntgenfaste farvestoffer er lavet med forskellige jodholdige forbindelser . Disse forbindelser absorberer x-stråler for at øge kontrasten i bløde strukturer såsom vener og arterier . Der er to hovedkategorier af jodholdige røntgenfaste farvestoffer : høj osmolalitet kontrastmidler ( HOCAs ) og lav-osmolalitet kontrastmidler ( LOCA ) . HOCAs er billigere og ældre versioner af røntgenfast farvestoffer . Locas er dyrere , men er mindre tilbøjelige til at forårsage uønskede reaktioner .

HOCAs


High-osmolalitet kontrastmidler har en højere ionisk styrke. Dette kan være mere af et chok for dit system og er mere tilbøjelige til at forårsage en reaktion fra snurren eller varme fornemmelser til anafylaktisk shock eller allergisk reaktion . HOCA administration er stoppet øjeblikkeligt på tegn på allergiske symptomer , som behandles med antihistaminer eller kortikosteroider . Patienterne er flere gange større sandsynlighed for at have en mild til moderat reaktion på HOCAs end Locas .

Locas

Lav-osmolalitet kontraststoffer er mindre salt end HOCAs og er mindre tilbøjelige til at forårsage milde til moderate bivirkninger . Alvorlige reaktioner er sjældne , og forekommer med omtrent samme frekvens med HOCAs og Locas . Visse patienter , såsom personer over 60 år og med ustabil angina er mere tilbøjelige til at alvorlige reaktioner .

Elimination

GI røntgenfaste farvestoffer er normalt udskilles i fæces . Injiceres røntgenfaste farvestoffer udskilles via nyrerne . Bivirkninger omfatter nyreskader , der er normalt reversible og rydder inden for en dag til en uge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------