Position: sygdoms > kræft >

hvad er tympanoplasti ?

   Høretab , vertigo ( en form for svimmelhed ) ansigtet svaghed , otorrhea ( udledning fra det ydre øre ) og øre smerter eller ømhed kan alle være tegn på infektion i øret eller sygdom , der fortjener et besøg til en læge . I de fleste tilfælde, hvis høretab er eller overstiger 30 decibel , vil lægen foreslå tympanoplasti-en operation " udføres for at kontrollere infektion gennem udryddelse af sygdommen og til at rekonstruere lyden gennemføre mekanismen , "i henhold til Baylor College of Medicine . Uanset om det er venstre eller højre tympanoplasti afhænger af placeringen af sygdommen .

Typer


Horst Wullstein udviklet fem typer af tympanoplasti afhængigt af sværhedsgraden af infektionen . Type I kaldes myringoplasty , eller en operation for at lukke et hul i trommehinden ved hjælp af en væv graft . Type II er for huller i trommehinden med udhuling af Malleus , eller såkaldte hammer knogle i mellemøret , og " indebærer podning på den ambolt [ ambolten knogle ] eller resterne af Malleus , "ifølge den Baylor College of Medicine . Type III er podning af væv på stapes , eller inderste midt-øre ben , til at reparere " destruktion til de laterale øreknoglerne [ lille midt-øreknogler ] . " Type VI er brugt " for ossicular destruktion , herunder destruktion af alle eller en del af stapes bue "ved podning væv " på eller omkring den mobile stapes fodpladen . " Type V er fastsættelse af stapes fodpladen helt .

Faser


De fleste kirurger foretrækker at iscenesætte kirurgi , hvilket betyder at udføre de nødvendige transaktioner, i særskilte , mindre skridt . Tympanoplasti har to faser : afskaffelse af sygdom og udluftning , eller iltning af de midt- øre kløft , og genopbygningen af lydtrykket overførsel mekanisme .

Efterbehandling


Når operationen er afsluttet , lydlige hygiejne , eller hygiejne øret , er vigtig , da graft " skal forblive i kontakt med organisk matrix eller stroma , være fri for smitte , og ikke oplever klipning styrker eller overdreven spænding , "i henhold til Baylor College of Medicine . For at opnå dette bør antibiotikum udblødning af den lydlige kanalen og øre pakning skal praktiseres under restitution . Nysen med munden lukket , ved hjælp af et sugerør til at drikke , tunge løft og næse blæser er alle strengt forbudt , da trykket vil frigøre graft .

Komplikationer

tympanoplasti er ikke 100 procent effektiv , og der en garanti for , at komplikationer ikke vil opstå . Mulige komplikationer omfatter tab af hørelse, ansigts- nerveskade , ardannelse eller sammenvoksninger i mellemøret , kanalen forsnævring eller stenose , udhuling af lydlig kabelkanaler eller perilymfe fistula , erosion , afvisning eller dislokation af protesen . resterende eller tilbagevendende perforering og lateralization af graft

Andre ikke-kirurgiske komplikationer omfatter fornyet cholesteatoma ( en ekspanderende sæk ) eller atelektase ( en kollapsende sæk ) i mellemøret rummet med tilbagetrækning af trommehinden .

Resultat

Selv om de fleste kirurger vil citere en 90 procent succesrate , at antallet ikke tager højde for levetid , i henhold til Baylor College of Medicine . En undersøgelse af Gordon Smyth viste, at over 11 år kun 81 procent af tympanoplasti kirurgi bliver en succes . Dette er målt ved " binaural "effekt , eller den virkning at begge ører , til patienten " , fordi de opererede øre skal nå en luftledning niveau på 30 dB ved talefrekvenser eller inden for 15 dB fra det andet øre for patienten at fordel . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------