Position: sygdoms > kræft >

indopereret medicinsk udstyr til kroniske rygsmerter

   Ifølge Mayo Clinic , vil de fleste mennesker lider rygsmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv . For de fleste , kan simple behandlinger medvirke til at reducere mængden af tid smerterne fortsætter, og selv sværhedsgraden . Men for nogle , rygsmerter bliver en nagende spørgsmål, som kræver en mere aggressiv linje behandling . Dette kan til tider indeholde implanteret udstyr til smertebehandling

Typer


Rygsmerter ser anderledes ud fra person til person . Men en ting er stadig den samme : Nogle slags behandling er normalt nødvendigt at bidrage til at mindske alvorlige smerter niveauer . For nogle er kirurgi en mulighed at overveje . Implanteret udstyr kan bruges til at hjælpe med at bekæmpe smerter . I dag er der to enheder : . rygmarven stimulator og intratekal drug delivery system , også kendt som en morfin pumpe

rygmarv Stimulator


En rygmarven stimulator er en implanteret enhed , der kan anvendes til disse der lider under alvorlige eller kroniske rygsmerter . Til at begynde med , er en midlertidig ordning , der anvendes . En ledning er forbundet til rygmarven og til en ekstern batteri at finde, hvis dette er den rigtige vej at gå . Hvis det lykkes , er den permanente kirurgi udføres . En ledning er omhyggeligt gevind og forbundet med rygmarven på niveau med smerten . Wiren er så forbundet til en lille batteri, der er implanteret i en aftalt holdning . Det er designet til at sende ud elektriske impulser til at blokere hjernen fra at modtage smerte signaler .

Mulige bivirkninger


Implanterede rygmarven stimulator er en invasiv kirurgi , hvilket kan føre til bivirkninger . Disse kan omfatte , men er ikke begrænset til hævelser , blå mærker , blødning eller hovedpine . Der kan også være vedvarende smerter på det sted, hvor operation , en rystende eller chokerende fornemmelse eller , sjældent , fjernelse af rygmarven stimulator . Det er muligt , men yderst usandsynligt , at kirurgi kan føre til handicap eller dødsfald .

Intratekal Drug Delivery Pumpe

En anden implanteret enhed for smerte kaldes en intratekal drug delivery pumpe , eller morfin pumpe . Denne enhed , ligesom spinal stimulator , har en prøvetid for at opdage , hvis denne mulighed er den bedste form for smertebehandling . Et skud af medicin er frigivet i spinalvæsken , som løber omkring rygsøjlen , for at opdage effektivitet . Den permanente kirurgi indebærer et kateter gevind i spinalvæsken . Kateteret er så forbundet til en pumpe , der er implanteret lige under huden , typisk i maven eller i den meget lave del af ryggen . Pumpen er fyldt med medicin for at hjælpe skære ned på oral medicin og give bedre smertebehandling uden stærke bivirkninger . Pumpen skal fyldes hver to til tre måneder af en læge .

Mulige bivirkninger

Som enhver operation , der er iboende mulige risici . Disse kan være blå mærker , blødning eller infektion . Unikke for morfin pumpe , kan nogle bivirkninger omfatter spinalvæske lækage , der fører til kraftig hovedpine, lammelse eller funktionsfejl med pumpen . Nogle komplikationer kan kræve yderligere kirurgi eller andre pleje fra en læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------