Position: sygdoms > kræft >

keramiske hofteproblemer

   Total hofte udskiftning kirurgi , som blev indført i USA i begyndelsen af 1970'erne , er en af de hyppigst udførte ortopædkirurgi procedurer . Ifølge University of Pennsylvania Ortopædiske Journal ( UPOJ ) , er fremragende funktion opnås i 95 procent af patienter, som gennemgår alt hoftealloplastik , med få komplikationer .

Total hoftealloplastik erstatter " bolden og socket " fælles i hoften med kunstige dele ( proteser ) . Hofte proteser nu ofte bruger keramiske kugler og kopper . Da total hoftealloplastik er en dyr operation , forståelse for fordele og risici ved den nye mulighed er vigtig for kandidater, overvejer proceduren

Du skal bruge: .
computer med internetforbindelse
Telefon .
Transport til læger kontorer .

Historie


Brugen af keramik i hofte proteser blev indført for at undgå problemer forbundet med brugen af metal og polyethylen . Keramisk hofte udskiftninger har den fordel at bruge en ekstremt hård stof , der er blødere end metal og har andre friktionsreducerende egenskaber .

True Keramisk Hofter


True keramiske total hofter , eller keramik -on-keramik samlede hofter , har kopper og bolde begge lavet af aluminium oxid keramik . Keramisk -on -keramiske hofte proteser producere den laveste mængde slidpartikler af alle materialer kombination , der anvendes til fremstilling af den samlede hofteled . Dette er vigtigt, fordi ifølge den nuværende teori , risiko for total hoftealloplastik fiasko afhænger direkte af størrelsen af slidpartikler produceret i leddet. Alligevel er der problemer med keramiske -on-keramik hofte proteser .

impingement


Extreme bevægelser og øvelser kan medføre impingement af den samlede hofteleddet , hvor den keramiske kop modtager en svækkelse slag . Gentagen impingement kan forårsage keramiske kop til Splint og brud . Mere omhyggelig placering af kopper under operationen og patientens bevidsthed om inadvisability af ekstreme bevægelser med denne form for hofte kan reducere risikoen for impingement .

Fracture

Når keramiske hofte udskiftninger blev først introduceret , var der bekymring tilfælde af brud . Med forbedringer i produktionen , har dette dog anledning til bekymring blevet stærkt reduceret . I en 2009 artikel i UOPJ , Marvin E. Steinberg , MD , rapporterede , at hyppigheden af brud er " i størrelsesordenen 1 i 60. 000 . " I " The Journal of Bone og fælles Surgery ( amerikansk) , " Christine Heisel , MD , et al . giver forekomsten af keramiske kugle fraktur som 4 i 100. 000. De mere almindelige keramiske liner brud kan være forårsaget af gentagne impingement og er ofte diagnosticeres alt for sent .

Keramisk Ball Fracture

Selvom det er sjældent , kan brud af den keramiske kugle få alvorlige konsekvenser . Når bolden eksploderer , mikroskopiske fragmenter er spredt i blødt væv omkring hoften . Blandingen af fragmenter , blødt væv og muligvis polyethylen partikler kan danne en slibende pasta . Hvis pasta og bløde væv er tilbage på plads i løbet revisionskirurgi , der er en god chance for , at den reviderede hofte udskiftning vil mislykkes .

langsigtede resultater

Selvom slid er minimalt med keramiske hofte proteser , kemiske egenskaber keramik med tiden kan skabe problemer på lang sigt . Da anvendelse af keramik i total hoftealloplastik er relativt nyt , de langsigtede udsigter er endnu uvist . Sammen med muligheden for keramiske kugle fraktur , er det nye i proceduren en af de vigtigste overvejelser at veje at afgøre, om at gå med en keramisk hofte .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------