Position: sygdoms > kræft >

som var den person til at opfinde den kirurgiske skalpel ?

   Navnet på første person , der opfandt den kirurgiske skalpel er ikke blevet registreret . Opfinderen af skalpel formentlig levede i stenalderen . De ældste dokumenterede operationer tilbage til oldtiden , hvor omskæring og trepanation ( åbning i kraniet for at lade spiritus flygte ) blev udført af skalpeller , der var sten knive og save lavet af flint eller obsidian . Nogle ældre vidnesbyrd fra arkæologiske fund viser, at Stone Age mennesker håndteres kniv-lignende værktøjer til at fjerne tilskadekomne fingre eller at perforere kranier i tribal ritualer . . Den kirurgiske skalpel udviklet gennem årtusinder og dens anvendelse er tilpasset til kulturelle praksisser

første registrerede Skalpeller-3000 f. Kr. til 1700 f. Kr.

Skærende det menneskelige legeme blev styret af love i hvert land . I oldtiden var denne praksis forbudt i Japan og Kina , men tilladt i Persien , hvor kobber knive var den officielle kirurgi værktøj . Babylon tilladelse bronze lancetter cirka 1700 f. Kr. Kirurgi var en sjælden begivenhed som alvorlige konsekvenser ventede kirurgen , hvis resultatet af operationen var til skade for patienten . Egypterne udviklet en familie af kirurgiske skalpeller at hjælpe mumificering processen omkring 2500 f. Kr.

Eksplosion af Skalpeller Ifølge hinduerne Influence


Den Sushruta Samhit , en stor sanskrit lægeklinik encyklopædi fra tredje eller fjerde århundrede e. Kr. , beskriver mere end hundrede kirurgiske redskaber med motiver tilskrevet kirurg Sushrata . Disse stål enheder funktionen flere skalpeller til at støtte en bred vifte af kirurgiske indgreb fra plastikkirurgi til at fjerne blæresten . I en anden del af verden , var stål skalpeller også den kirurgiske foretrukne værktøj til romerne og grækerne , der praktiserede kirurgi til eksterne kropsdele . Pompeji 's stadig indeholde en stål klinge skalpel .

Rebirth af Skalpel Under renæssancen


I løbet af middelalderen , kunsten af medicin faldet og amputationer blev omfanget af acceptable kirurgiske indgreb . Ambroise Pare genoplivet praksis lægeklinik i slutningen af 1500-tallet . Han udviklede kirurgiske procedurer og designet nye kirurgiske redskaber , herunder en række skalpeller til at lette hans operationer .

Indflydelse af anæstesi og Sterilisation


I midten af 1800-tallet introducerede anæstesi , der støttede længere operationer og dybere udforskning af kroppen . Med den praktiske sterilisering skalpeller under indflydelse af Louis Pasteur og brug af antiseptiske midler , begyndte resultaterne af operationer for at forbedre .

Teknologi og skalpeller

Indførelsen af X-Rays i 1895 , efterfulgt af mikroskoper , åbnede døren til mere præcise operationer . Ny skalpeller dukkede op på markedet til at støtte høj præcision nedskæringer og for at lette interventioner i vanskelige at nå krop steder . Skalpeller med en integreret varmekilde blev introduceret til ætse kanterne på en væv sår som skalpel skaber åbningen .

Moderne Skalpel

I kirurgi værelser det enogtyvende århundrede , vil du se både en skalpel lignende til design af gamle civilisationer og en laser-baseret skalpel , at bjælker fokuserede optisk lys på huden til at skære væv . Billedbehandling og robot teknologi understøtte indlæggelsen og manøvre af skalpeller af en operatør placeret tusinder af miles væk som det fremgår af Da Vinci kirurgiske robot .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------