Position: sygdoms > kræft >

typer af kirurgisk udstyr

   Kirurgiske udstyr har en lang historie , der går helt tilbage mange tusinde år . Den græske Hippokrates , den såkaldte grundlæggeren af den moderne medicin , var også grundlægger af kirurgi i omkring 300BC . Metal kirurgiske instrumenter lavet af jern , kobber og bronze blev i brugte i det gamle Egypten og Grækenland , mens romerne fortsatte traditionen , hvilket gør kirurgiske instrumenter svarende til dem, der stadig er i brug i dag .

Saks


Der er mange forskellige typer af sakse , der anvendes i kirurgi , fra dem, der anvendes til at skære bandager og materialer som sutur saks , at dem, der anvendes til at skære tunge muskler og fascia gerne mayo saks . Mere raffineret saks bruges til at skære sarte hud væv , og disse kaldes Metzenbaum saks .

Tang


Tang er formet som lange pincet eller lignende sakse , uden forkant . Pincet bruges til at holde og få fat i væv eller bandage , der er for svært for den menneskelige hånd til at holde , enten på grund af beliggenhed eller på grund af størrelse . Væv tang har enten takket eller glat ender , typisk med brede , blussede ender for greb , mens intestinal pincet er meget lange og tynde . Pincet bruges til at levere babyer har afrundede ender , nærmest som skeer , så de passer omkring barnets hoved .

Retraktorer


Retraktorer bruges til at holde indsnit åbne , eller at lirke væv væk fra knogle eller organer under operationen . Typisk er håndholdt retraktorer formet som en tre-strenget gaffel , der har tænder bøjet opad i en kurve . Self-fastholde retraktorer er formet som en saks , med samme gaffel-lignende ender til at holde væv fra hinanden . Self-fastholde retraktorer har en lille mekanisme i toppen af instrumentet , der holder instrumenter åbne . Store retractorer , såsom Deaver retractorer , bruges til at holde maven eller brystet hulrum åbne , og de er håndholdte under operationen .

Skalpeller

Skalpeller er fine-bladet knive , der anvendes til fremstilling af indsnit , og fine skæring behov . Skalpeller er enten en støbt instrument , eller mere almindeligt kommer som håndtag med engangs blade , både for hygiejniske grunde og for at bevare skarpheden af klingen .

Spændebånd

Spændebånd anvendes generelt til at holde blodkarrene lukket , og kommer i forskellige størrelser , alt efter hvilke typer af blodkar , de bruges til. Disse klemmer til at holde blodkarrene har tynde , spidse ender , ligesom pincet , eller spidse ender , der er bøjet sidelæns for lettere adgang . Klemmer bruges også til at binde suturer omkring blodkar eller bag dem .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------