Position: sygdoms > kræft >

Listen over operationsstuer instrumenter

   Hundredvis af forskellige typer instrumenter der anvendes i de kirurgiske operationsstuen . Nogle standard instrumenter anvendes til de fleste operationer , mens andre er specialiseret til bestemte kirurgi typer . Hvert instrument er tildelt et navn af fabrikanten , således at den let kan skelnes fra hinanden. I et overordnet instrument bakke indeholder alle de følgende kategorier .

Spændebånd


En klemme bruges på fartøjer til at stoppe blødninger . Mange størrelser og typer er tilgængelige . I en generel kirurgisk bakke , er de klemmer anvendes til mindre fartøjer . Større fartøjer kræver specialiserede klemmer , der ikke vil knuse arterie eller vene . Klemmer er også kendt som hemostats .

Retraktorer


Retraktorer hold organer og væv væk fra operationsstedet , så kirurgen kan se klart og har plads til at operere . En generel kirurgisk bakke vil have omkring syv forskellige størrelser og typer af retraktorer . Nogle retraktorer er selvstændige bevarelse eller håndfri . Disse retraktorer kan låse på plads , således at kirurgen og assistent har hænderne fri til at arbejde .

Tang


Dette instrument ligner en pincet , og bruges til at forstå væv til suturering eller til at holde det ude af vejen . Der er mange versioner og størrelser , der anvendes i alle typer af kirurgi . Nogle af de " bedrift " pincet mere ligner en klemme , men har en form i slutningen , der kan fatte væv eller mindre fartøjer .

Sharps

saks bruges til at skære sarte væv , muskler , kar , tråd og sutur . Knivskafter udstyret med forskellige størrelser barberknive for snit kaldes skalpeller . Andre instrumenter kan anvendes til at skære knogler, herunder hånd save og elværktøj .

Nåleholdere

Disse instrumenter bruges til at holde nålene , som suturer er knyttet . De spænder fra 24 inches til blot et par inches i længden , afhængigt af hvilken type operation , hvor der er brug for .

Suge

Suge tips er monteret på en gummislange , der sugerør væske ud af såret . De ligner en sugeanordning , at en tandlæge kan bruge . Svamp sticks hold svampe til prepping patienten og nå dybe områder for at indsamle væsker .

specialiserede instrumenter

Hver kirurgiske speciale har instrumenter , der er lavet specielt til deres type af service . Ortopædisk eller knogle kirurgi kræver håndværktøj såsom save, skruetrækkere , mejsler , køller og snit . Micro-kirurgiske instrumenter der anvendes i øjet , øre, næse og svælg, neurokirurgi , og karkirurgi . Fiberoptiske instrumenter ( for eksempel , endoskoper , der anvendes i kroppen ) er fundet i visse specialiserede bakker . Dilatere instrumenter , der anvendes for at forstørre åbninger i kroppen , findes i gynækologi og urologi tjenester .

Hver service har sin egen operation bakke, der i nogle tilfælde blander sig med almindelige instrumenter. Instrumenter, der ikke bruges så ofte er steriliseret separat fra de hyppigst anvendte . Specialudstyr såsom luft kompressorer til at køre el-værktøj og mikroskoper er ikke steriliseret , idet disse holdes i en kirurgisk suite der anvendes til denne service .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------