Position: sygdoms > kræft >

åndedrætsbesvær med brystimplantater

   Brystimplantater er silikone gel-packs , som er kirurgisk indsættes for at forøge en kvinders bryster . Brystforstørrelse er populær i USA , National Research Center for Women Familier ( NRC ) anslog i 2008, at omkring 300. 000 kvinder gennemgår denne operation hvert år . De, der vælger at gøre operationen , er imidlertid klar over, at brystimplantater kirurgi indebærer en risiko for at udvikle luftvejslidelser inden for syv til 12 år , ifølge en 2001 FDA sikkerhedsundersøgelse.

Lung Cancer


Det NRC , at kvinder, der har fået brystimplantater i mere end 12 år har en større risiko for at pådrage sig lungekræft end kvinder , der ikke har brystimplantater . Disse kvinder ryger ikke mere end den generelle befolkning af kvinder . Lungekræft er i sidste ende dødelig , symptomer vises ikke i tidlige stadier af sygdommen i henhold til Mayo Clinic . Lungekræft forårsager åndenød , kronisk hoste , og spyttede blod op .

lungefibrose


Kvinder , der har fået brystimplantater i mere end 7 år har en højere forekomst af lungefibrose end kvinder , der ikke ifølge NRC . Den nøjagtige årsag er ukendt , men FDA mener , at uundgåelige brud på silikoneimplantater forårsager silikone at lække ned i lungerne . Lungefibrose er en progressiv lunge sygdom, hvor arvæv udvikler sig på lungerne og forårsage uoprettelige skader. Almindelige symptomer er åndenød , tør hoste og træthed , ifølge Mayo Clinic .

Lupus


The National Cancer Institute siger, at kvinder, som modtager brystimplantater , kan være mere tilbøjelige til at udvikle bindevævssygdomme såsom lupus , selv om disse beviser er anekdotisk . Lupus er ikke en respiratorisk sygdom i sig selv , men Lupus Foundation siger, at det kan forårsage tre forskellige alvorlige lungesygdomme : plueritis , pneumitis , og lungeemboli . Pleuritis er en betændelse i lungerne sæk , mens pneumitis er en betændelse i selve lungen . Lungeemboli er udviklingen af blodpropper i lungerne . Alle tre af disse sygdomme forårsager alvorlige åndedrætsbesvær .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------