Position: sygdoms > kræft >

den type af kirurgiske instrumenter, som en ortopædkirurg

   Ortopædiske kirurger forsøge at genoprette funktionen af knogler. Dette kan omfatte en hofte eller hånd operation for at frigive sener for karpaltunnelsyndrom. Rækken af færdigheder og instrumentering er bred . Det kan betyde, at kirurgen kan bruge boremaskiner i en operation og delikat mikro-kirurgiske instrumenter i en anden . De fleste af de instrumenter, der anvendes i ortopædisk kirurgi er specialiserede og klassificeres i henhold til deres funktion

Bone Instrumenter


Der er skære instrumenter, der anvendes til at skære igennem eller fjerne knogle , som et kugleled fra hoften eller en legemsdel. De fleste af de skærende instrumenter er drevet værktøj . Der er nogle , der bruges i hånden , såsom en lige håndsav eller en , der kaldes en " Gigli sav. " Den Gigli Saven er en lang ledning med tænder , der tillægger håndtag . Det bruges til at skære igennem knogler i underbenet .
Der er også ben skære instrumenter , der ligner store bidetang . I rygkirurgi , kaldet instrumenter en " rongeur " bruges til at bide-væk på små ben .
Automatisk øvelser bruges til at installere ben , plader og skruer . Håndværktøj består af tænger , skruetrækkere , køller og curettes bruges til at skumme knogle fra overfladen

Tissue Instruments


Nogle instrumenter, der anvendes i et generelt instrument bakke kan bruges i ortopædisk kirurgi som klemmer , sakse og retraktorer . Klemmerne bruges til at stoppe fartøjer fra blødning. Saks bruges til at skære igennem væv og tråd . Retraktorer bruges til at holde tilbage muskelvæv , så kirurgen kan arbejde frit .

Micro -Instrumenter


På en mindre målestok , mikro-kirurgi indebærer samme type instrumenter . I håndkirurgi , er instrumenter , der anvendes til at klemme og klippe . Tiny retraktorer bruges til at holde såret åbent . Sutur i mikro-kirurgi er undertiden så tynd , kan det næppe ses med det blotte øje .
Et mikroskop er nødvendig for at se operationsstedet i fuld visning . Skibe og nerver er undertiden anbragt på en farvet stribe af gummi til at identificere dem mere præcist .

Arm-eller benprotese

Ortopædisk kirurgi formentlig bruger protesen mere end nogen anden tjeneste . Ledalloplastik er blevet rutine . Under udskiftning af en hofte , er store instrumenter , der anvendes . Elværktøj bruges til at skære igennem knogler , er rivaler bruges til at rense ud i benet knogle , er calipre anvendes til at måle hovedet af led, og mejsler bruges til at glatte knoglen . Lim bruges inde i benet knogle til at holde protesen på plads . Knæ og skulder kirurgi indebærer samme type instrumenter , men forskellige protese .

udtagne transplantater

hudtransplantation bruges ved at tage et afsnit fra patienten med et instrument kaldet en dermatom . Denne enhed skiver en lille del af overfladen huden. Transplantatet er derefter placeret i en anden enhed kaldet en maske graft . Dette instrument masker i huden ved at placere små huller igennem det . Transplantatet er så syet til operationsstedet i håbet om at det vil blive accepteret af kroppen , og skabe ny hud vækst såvel som omfattende og beskytte området.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------