Position: sygdoms > kræft >

er en Foley indsat til almindelig kirurgi ?

   På det medicinske område , henvises der en " Foley "til en bestemt type indlagt kateter indsat i blæren for at tømme urinen ud af kroppen . Selv om disse katetre ikke er nødvendigt for alle operationer , er de lejlighedsvis indsat for bestemte typer af kirurgi

Identifikation


En Foley kateter " er en tynd , steril slange indsat i din blære , " ifølge eMedicineHealth . En lille ballon holder kateteret på plads inde i blæren , hvilket forhindrer røret glider ud af kroppen . Urinen afløb i en samling pose uden for kroppen .

Surgery


I de fleste tilfælde er en Foley kateter kun bruges under almen kirurgi , hvor kirurgen vil gøre tæt kontakt med urinvejene , såsom under operationer på mave- tarmkanalen eller endetarmen . Derudover vil en Foley kateter sandsynligvis indsættes for nogen former for almen kirurgi forventes at tage mere end tre eller fire timer , forklarer NetWellness .

Fordele


Indsættelse af et kateter i almen kirurgi forhindrer blæren bliver udvidet eller udspilet , som lukker kirurgens evne til at udføre operationen . Derudover en ophobning af urin i blæren resulterer i en øget hjertefrekvens og blodtryk , hvilket kan forårsage komplikationer under en operation.

Risici

Den mest almindelige risiko forbundet med indsættelse af en Foley kateter er infektion . Denne risiko stiger med hver dag kateteret forbliver på plads .

Andre anvendelser

Den mest almindelige situationer , der kræver indsættelse af et Foley kateter omfatte manglende evne til at styre vandladning eller manglende evne til at tømme blæren , forklarer U. S. National Library of Medicine .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------