Position: sygdoms > kræft >

gavnlige anvendelser for protozoer & botox

   Som moderne videnskab udvikler sig, vi opdager flere og flere nye anvendelser af gamle elementer af livet . Da denne artikel vil udforske , protozoer og Botox er to gamle elementer , der er blevet multi-funktionelle . Protozoer er encellede organismer som amøber , paramecium og euglena . Botox er et varemærke for Clostridium botulinum bakterien-producerede toksiner , der almindeligvis anvendes til behandling af rynker og folder .

Protozoerne bruger


Den nyeste gavnlige brug for protozoer kaldes Bactox . Dette er en bioassay , der bestemmer den akutte og kroniske effekter af nyudviklede kemikalier . Den protozo Tetrahymena pyriformis anvendes i denne proces . Hver enkelt protozo bliver fodret med en anden kemisk . Død af protozo overvåges og anvendes til at bestemme de giftige niveauer af nye kemikalier . Denne procedure er nyttigt i vurderingen af virkningen af pesticider og skadedyrsbekæmpelse produkter .

Protozoerne er også gavnlig i frugtbarhed af jorden . Ved at spise jordbakterier , regulere protozoer bakteriepopulationer og holde dem i en tilstand af fysiologisk unge . Dette øger de satser , hvor bakterier nedbryder dødt organisk materiale . De har også afgiver kvælstof og fosfor som produkter af deres stofskifte . Undersøgelser har vist, at tilstedeværelsen af protozoer i jord styrker planternes vækst .

Botox bruger


Botox er effektivt til behandling af rynker og folder og i at mindske og fjerne virkningerne af muskel sygdomme . Botox blev først godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration i 1989 , da det blev opdaget at være nyttig i behandling af dovent øje og muskelkramper symptomer med næsten ingen bivirkninger . Hertil kommer , kan Botox bruges til at behandle efter slagtilfælde spasticitet , overdreven blære sammentrækninger og hyperhidrosis eller overdreven sveden .

En nylig undersøgelse har også vist, at Botox kan hjælpe nerve-relaterede mund smerter for diabetikere .

Andre sygdomme behandles med Botox


Botox er kendt for at forbedre virkningerne af multipel sclerose . Gentagne injektioner hver tredje måned kan slappe muskler og lindre livagtigt og stivhed forbundet med denne sygdom .

Cerebral parese er en anden sygdom , der forårsager ufrivillige muskelspasmer og bevægelser . Botox behandlinger kan reducere disse hændelser for patienten .

Erb 's parese er en fødsel tilstand , hvor barnets skulder er fanget på moderens bækken og skulder nerver er revet . Denne skade medfører en muskel ubalance i de berørte arm , hvilket gør nogle muskler stærkere end andre . Botox indsprøjtninger kan midlertidigt fryse stærkere muskler , hvilket giver svagere muskler en chance for at opbygge styrke .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------