Position: sygdoms > kræft >

historie psykokirurgiens

   Psykokirurgiens er en nu debunked medicinsk behandling for psykiske lidelser , hvor lægerne ødelægger hjernevæv at ændre patientens adfærd . Dens mest berygtede form, snit , vundet popularitet i USA i 1940'erne og 1950'erne . Fremkomsten af receptpligtig medicin og en større bevidsthed om psykokirurgiens skadelige virkninger har siden fortjent det fordømmelsen af både det medicinske samfund og den brede offentlighed

. Middelalderen


I middelalderen , læger udførte trepanning , hvor en cirkel blev skåret ud af en patients kranium . Dette blev anset for at lade onde ånder flygte fra patienten . Men ligesom de fleste medicin af dagen , trepanning havde noget grundlag i videnskaben . Tidligere samfund , såsom det gamle Sumarians , også involveret i trepanning .

Den Phineas Gage Accident


Railroad arbejdstager Phineas Gage blev skadet i en freak ulykke i 1848 . En eksplosion selvkørende en jernstang gennem en del af Gage 's hjerne , dreje den engang velopdragne mand i en aggressiv brute . Ulykken ikke kun bevist, at en person kunne leve med en delvist ødelagt hjerne , men også at adfærd kunne blive ændret radikalt ved sådanne ødelæggelser .

fødsel Modern Psychosurgury


Gottlieb Burckhardt opmærksom på Phineas Gage 's ulykke , og i 1882 begyndte han at eksperimentere med psykokirurgiens . Hvis Gage kunne drejes fra behageligt at aggressive af en hjerneskade , Burckhardt begrundet , at en person med en voldelig personlighed kan gøres rolig af en lignende skade . Han eksperimenterede med seks patienter , fjerne en del af deres frontal cortexes . Eksperimentet dræbte en patient og gav flere patienter epilepsi . Alligevel var Burkhardt glad for, at hans eksperimenter viste adfærdsmæssige ændringer . Han betragtede psykokirurgiens en succes .

Reign af Lobotomi

Neurologi professor Egas Moniz udførte den første snit i Portugal i 1935 . Han fjernede frontallapperne af sine patienter , fordi han troede det var hjemsted for psykisk lidelse . Andre fulgte sin føring , og mellem 1945 og 1949 steg lobotomies i USA tidobbelte, dels på grund af det kæmpe ved psykiater Walter J. Freeman .

I 1940'erne , den brede offentlighed stadig så lobotomies som en realistisk løsning for at hjælpe mentalt forstyrrede patienter . Men omkring dette tidspunkt , begyndte journalister, der skriver mere om procedurens ulemper . I 1949 , kørte Newsweek en artikel kalde snit en skuffelse , og siger, at de blev udført " i flæng. "

Nedgang i Lobotomi

I 1950'erne begyndte læger som forbyder anti-psykotiske medicin , og disse stoffer blev nyt håb for mennesker der lider psykiske lidelser. Lobotomies begyndte at falde , og psykokirurgiens døde som offentlige og videnskabelige udtalelser vendt mod det .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------