Position: sygdoms > kræft >

hvad er skabelse ende ileostomi ?

   Kirurger gør deres bedste for at undgå at skabe en ende ileostomi hos patienter med colon problemer . Dog kan denne operation vise sig at være den bedste løsning i nogle situationer . Kun en velkvalificeret læge kan afgøre , om en afslutning ileostomi vil gavne patientens tilstand

Beskrivelse


Når kirurger opretter en ende ileostomi , de forbinder ileum ( sidste del af tyndtarmen ) til en åbning i bugvæggen . Denne åbning kaldes en stomi . I stedet for at lade fordøjet mad til at flytte fra tyndtarmen til tyktarmen og ud i endetarmen , får ende ileostomi maden , der skal ledes gennem stomien i en pose . Den afføring gemmes derefter i denne taske , indtil patienten tømmer den .

Årsager


En læge kan vælge at udføre en ende ileostomi for en af flere årsager . I nogle tilfælde skal du oprette kirurger en midlertidig ileostomi efter kolon operation for sygdomme som blokering , polypper eller kræft . Den ileostomi giver kolon til at helbrede fuldt ud, før kroppen bruger den igen . Patienter , der er lammet nedenfor taljen kan kræve en ileostomi , fordi det ofte er vanskeligt at passere afføring , når benene er lammet . Oprettelse af en stomi tillader den enkelte at blive mere uafhængige ved at give en mere bekvem form af egenomsorg . Endelig kan personer med en høj risiko for infektion efter kolon operation modtager en permanent ileostomi for at forhindre afføring fra at bryde gennem væggen af tyktarmen og forurener andre dele af kroppen .

Overvejelser


Inden du udfører en ende ileostomi , skal lægen overveje de dramatiske konsekvenser denne operation vil have på patientens liv . For eksempel kræver en person, hvis levebrød en bestemt type tøj kan blive hæmmet, hvis stomien er placeret i en ubekvem område af underlivet . Læger skal holde sig for øje , at patienter bliver nødt til at leve med de langsigtede virkninger af stomien for resten af deres liv . Desværre har nogle alvorlige medicinske tilstande kræver oprettelsen af en stomi , uanset ulejligheden .

Risici

Den ileostomi kommer med en række risici . Et par af disse omfatter indre blødninger , unormal vækst af væv , blodpropper og infektion . I nogle tilfælde kan stomien skift holdninger , der forårsager afføring at lække ind i bughulen , eller forårsager ileum at rage yderligere gennem huden , end det burde . Fedme gør ofte at skabe en stomi mere udfordrende .

yderligere forskning

Der har været betydelige medicinske fremskridt på området ende ileostomies er behov for mere forskning , før denne procedure kan blive fuldendt . For eksempel er forskerne stadig usikre på , hvorvidt denne ændring er sikkert for de ældre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------