Position: sygdoms > kræft >

hvordan er robotter , der anvendes i kirurgiske procedurer ?

   Robot operation har ligget inden for grænserne af science fiction i årtier . Formentlig kan de mest ikoniske afbildning findes i " The Empire Strikes Back ", når tilbage i 1980 en 2- 1B robot kirurg var forestillet genmonteres Luke Skywalker 's afhuggede hånd . Virkeligheden ikke tage lang tid at overhale fiktion , dog , og i 1985 den Programmerbar Universal Machine for Assembly ( PUMA ) var allerede placere nåle for at øge præcisionen af neurokirurgiske biopsier . Robot assistenter bliver mere alsidige hver dag , og i dag de kan drage fordel kirurger og patienter på en række områder.

Du skal bruge:
Ikke-giftige krop klæber remover
. Vatpinde .
Rent vand.
Vodka eller rom .

Steady Pulse


Selv de dygtigste læge er forpligtet til at få trætte efter flere timers operation , og denne træthed kan nemt oversætte til rystelser i hænderne . Robotter kan dog overgå selv de jævn af menneskehænder . Når et menneske læge kontrollerer en robotarm , er det muligt at få det bedste af begge verdener : For eksempel er software til robotter neurokirurgi assistent NeuroArm programmeret til at kompensere for rystelser , så hvis lægen arm ryster computeren kan ignorere det og udføre en stabil bevægelse . NeuroArm er lavet af titanium , et paramagnetisk materiale , med henblik på at give mulighed for operation i nærheden af kraftige magneter der kræves for MR-scanning.

mikrokirurgi


Operativsystemer på små organer kan være umuligt uden robot hjælp . For eksempel er genmonteres et afhugget æggeleder med en diameter på 0,2 inches ekstremt udfordrende . Imidlertid er operationen blevet gennemført ved hjælp af robot assistenter . Robotten problemfrit oversætter kirurgens bevægelser til præcise , real -time bevægelser kirurgiske instrumenter inde i patienten , men bevægelserne er lavet 11 gange mindre .

et bevægeligt mål


Traditionelt har der opererer på et menneskeligt hjerte , der er involveret et meget risikofyldt trin : hjertet måtte stoppes , så længe driften og genoplivet bagefter . Nogle gange , proceduren skader i vævet. Denne risiko kan undgås ved hjælp af robot- assistenter . Den menneskelige-kontrollerede enhed kan kompensere for bevægelsen af orglet ved at gøre lyn-hurtige tilpasninger som reaktion på hver enkelt hjerteslag .

minimalt invasive procedurer

Når et menneske kirurg måtte skære åbne en patient for at nå det ramte område , kan en robot kirurg arbejde gennem blyantstynde indsnit i stedet . Den da Vinci kirurgiske robot lavet af Intuitive Surgical kræver tre eller fire snit ikke større end diameteren af en blyant i patientens mave . Et kamera er indsat ved en af disse snit , og kirurgiske instrumenter kontrolleres gennem de andre . Disse minimalt invasive procedurer mindske ubehaget for patienten og give mulighed for kortere rekreation gange .

Telemedicin

En robot assistent kan styres af en kirurg , der ligger faktisk på den anden side af kloden . Således kan en specialist beliggende i New York let opererer på en patient , der er i en fjern afrikansk landsby . Ved hjælp af en robot tele-kirurgi system som SRI 's M7 , kan en læge opererer på slagmarken uden at risikere sit liv , kan yde hjælp i udviklingslande uden at forlade sin sædvanlige praksis , eller kan udføre nødprocedurer til personale udstationeret i fjerne steder som arktisk baser eller fra-shore boreplatforme .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------