Position: sygdoms > kræft >

psykosociale konsekvenser af bilaterale profylaktisk mastektomi

   Omkring fem procent af brystkræft hos kvinder kommer fra en arvelig gen mutation. When nogle kvinder testes positive for dette gen og har pårørende, der har haft brystkræft , de vælger at gennemgå fjernelse af begge bryster som en forebyggende foranstaltning . Denne procedure er en profylaktisk bilateral alt mastektomi

Behov


Kvinder , der gennemgår profylaktisk bilateral samlede mastectomies bør underkastes psykologisk rådgivning før og efter indgrebet . Inkluderet i rådgivning bør vurdering og støtte af patientens psykiske tilstand .

afgørelse


A 2000 undersøgelse offentliggjort i Journal of American Medical Association ( JAMA ) viste , at de fleste kvinder , der vælger at gennemgå profylaktisk bilateral mastektomi har faldt stress om at få kræft og er tilfreds med deres beslutning om at få operationen .

Post-Kirurgi


De fleste adspurgte kvinder i ovennævnte JAMA studiet var yderst tilfredse med deres følelsesmæssige og fysiske genopretning , samt med deres sociale og psykologiske funktion .

Undtagelser

Om en tredjedel af kvinderne studerede , dog udtrykt utilfredshed med rekonstruktionskirurgi , hovedsagelig på grund af komplikationer , der opstod postoperativt .

Support

De fleste adspurgte kvinder udtrykker tilfredshed med den følelsesmæssige støtte til dem af venner og familie , både før og efter deres operation , efter en oktober 2007 Artikel i Cancer Control tidsskrift .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------