Position: hotel888 > kræft >

historie anesthesiologists

   Anæstesiologi er et voksende område inden for lægevidenskaben . Før midten af 1800-tallet operation blev udført med nogen effektiv smertebehandling teknikker . Som kirurgi og videnskab kæmpet for at finde nye metoder til at hjælpe patienten klare smerte , relevansen af anæstesiologi voksede og narkoselæger nu bidrage til mange forskellige aspekter af medicin

Ancient Anæstesi


I gamle dage , hvor en operation skulle udføres var der ingen klinisk bevist stof til bedøver en patient . Den mest primitive form for kontrol smerter under operationen var at give patienten noget at bide på, og har flere andre mennesker at holde ham nede . Alkohol var en af de første kemiske bedøvelsesmidler . En patient vil blive gjort til forbrug af alkoholholdige drikkevarer , indtil han blev beruset nok til at besvime. Senere , opium eller klud vædet i kemikalier , der fremstilles skadelige dampe blev brugt til at gøre en patient bevidstløs . Selv med disse metoder , kirurger udføre komplekse og tidskrævende procedurer vil have flere assistenter på hånden til at fastholde en patient skal bedøvelsen fortager sig .

Kemisk Anæstesi


I midten af 1800-tallet mere effektive former for bedøvelse blev opdaget . Ether var den førende bedøvelsesmiddel valg for mange læger . Den kemiske kendt som kloroform blev også anerkendt som et effektivt middel til at gøre en patient bevidstløs . Problemet med chloroform eller ether var , at røg en patient skulle indånde var giftige og vejrtrækning for meget kan være fatal . Lattergas, i dag kendt som ' lattergas ' , blev brugt af tandlæger til at fremkalde en meningsløs eller svimlende følelsesmæssige tilstand , som sløvet patientens følsomhed over for smerte . Efter Anden Verdenskrig videnskaben om anæstesiologi blomstrede som læger forsøgte at perfektionere sikrere og mere effektive måder bedøver patienter i smertefulde procedurer .

Udviklingen i Anesthesiology


Ved udgangen af det nittende århundrede de fleste medicinske eksperter enige om , at æter var sikrere end chloroform . Således ether blev den primære kirurgiske anæstesi-og blev administreret næsten udelukkende . De vigtigste metode til forvaltning æter var at holde en klud fugtet med den kemiske over patientens næse og mund , og dermed tvinge dem til at indånde røgen , indtil de blev bevidstløs . Eter var så let at administrere , at opgaven typisk blev udført af sygeplejersker .
sidst forståelsen af forskellige sundhedsmæssige betingelser og udviklede behandlinger og nye kirurgiske procedurer , der aldrig før været forsøgt kunne udføres ved hjælp af bedøvelse . Da efterspørgslen efter sundhedspersonale, der var velbevandret i praksis bedøve patienter voksede , organisationer , der afsættes til at forstå og forbedre bedøvelse medicin blev dannet .

Nye

Som inden for anæstesiologi udviklet nye stoffer erstattes ether og bedøvelsesmidler er nu sikrere og mere effektive end de var tidligere . Sikrere gasser og stoffer kan anvendes af uddannet anesthesiologists at gøre en patient bevidstløs uden de potentielt skadelige bivirkninger af æter såsom kvalme over hovedpine . Nogle moderne bedøvelsesmidler omfatter narkotiske thiopental natrium . Thiopental natrium er en intravenøs medicin , der kan gøre en patient bevidstløs inden for 30 sekunder. Andre moderne bedøvelsesmidler omfatte gasser såsom halothan , enfluran , methoxyfluran og cyclopropan . Moderne bedøvelsesmidler afslutte patientens blodet hurtigt og give modtagerne af mindre kirurgiske procedurer, der skal udledes samme dag proceduren er udført . Forbedret bedøvelsesmiddel administration teknikker gør det muligt anesthesiologists at kontrollere doseringen af anæstetikum og vedligeholde sikrere niveauer af kemikalier kommer ind i patientens krop .

Moderne anesthesiologists

I dagens medicinsk miljø en anesthesiologist gør mere end at administrere smertelindring under operationen . Anesthesiologists arbejde med patienterne efter operation for at overvåge og kontrollere efterfølgende kirurgisk smertebehandling . Dette kan omfatte administration af smertelindring via intravenøs enheder eller smertestillende medicin . De kan også hjælpe med at kontrollere smerte under fysisk terapi eller nyttiggørelse programmer . Anesthesiologists kan tilbyde rådgivning til patienter både før og efter operation for at forklare de procedurer og at afgøre, om patienten er sandsynligt at opleve bivirkninger ved bedøvelsen . Nogle anesthesiologists specialisere sig i slutningen af livet pleje og kontrollere smerte for uhelbredeligt syge patienter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------