Position: hotel888 > kræft >

hvad er en standard hemostat ?

   En standard hemostat er et redskab der minder en saks . Det er en simpel fastspænding mekanisme, der bruges under operationen for at forebygge blødninger --- eller give hæmostase . Standarden hemostat tilhører en gruppe af drejelig medicinske instrumenter , herunder nål og væv indehavere . Den type spids , der anvendes afhænger af den ønskede funktion . Andre navne for hemostat omfatter hæmostatiske klemme , arteriel pincet og europæiske

Udseende


Standarden hemostat består af et håndtag , der består af to fingerringe , der ligner dem på en saks , en lang håndtag med en sikringsanlæg mekanisme , en drejelig fælles og kæber i slutningen af gribende væv . Håndtaget er mindst fire gange så længe kæber til at tillade nok at lægge pres på væv med minimal indsats . Håndtaget er sikringsanlæg Ordningen består af en række graduerede tænder , som giver brugeren mulighed for at klemme væv eller blodkar med forskellig tryk --- op til næsten ni pounds af pres --- med en minimal indsats . Kæberne af instrumentet består af to modsatrettede flader med forrevne kamme for at øge vejgreb og smalle tips til at holde den minimale mængde væv .

Typer


Hemostats er fremstillet af rustfrit stål i forskellige størrelser og former . Især de små hemostats kan anvendes i pædiatrisk kirurgi og større dem i voksen kirurgi . En buet-tip eller straight-tip hemostat kan anvendes , afhængigt af placeringen af det væv , der skal fastspændes .

Brug


I større og mindre kirurgiske indgreb , kan en kirurg bruge mange hæmostatiske klemmer som en enkel og effektiv måde at forhindre blødning forud for ligatur --- det primære ud af blodkar . Under operationen , kan de også bruges til at hjælpe kirurgen trække sig tilbage væv med henblik på at få et bedre overblik . Paramedicinere og bekæmpe ambulancefolk bære dem som en standard del af deres førstehjælpstaske

Historie

Blandt de tidligste fremstillinger af et instrument som hemostat er en tegning --- foretaget på en egyptisk gravsten omkring 1500 f. Kr.-- af en roterende kirurgisk instrument . Begrebet fastspænding blodkar forud for ligatur er blevet krediteret Galen , lægen romerske kejser Marcus Aurelius , og genopdagelse af den praksis tilskrives det 15. århundredes franske kirurg Ambroise Pare . Det 18. århundrede engelske læge og opfinder Stephen Hales betragtes som opfinderen af, hvad der i dag kaldes hemostat .

Overvejelser

Udviklingen inden for medicinsk teknologi har ført til udviklingen af mange hæmostatiske enheder og agenter , herunder standard hemostat , elektrokoagulation og mange aktuelle hæmostatisk agenter . Alle disse agenter og enheder bruges til at redde liv dagligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------