Position: hotel888 > kræft >

hvad er stomal stenose i gastrisk bypass ?

   Ifølge American Academy of Family Physicians , 67 procent af amerikanerne er overvægtige eller svært overvægtige . Fedme er årsag til alvorlige sundhedsmæssige risici såsom hjerte-kar- sygdomme , diabetes og slidgigt og koster 117 milliarder dollar om året . Mange står over for disse risici vælger vægttab kirurgi , såsom Roux-en-Y gastrisk bypass eller RYGB som er den mest almindelige . Disse operationer er risici så godt, og en af de mest udbredte er stomal stenose

Gastric Bypass


I RYGB kirurger oprette en mave pose og en forbigås malabsorptive del af tyndtarmen . Andre procedurer kan omfatte simpelthen restriktive foranstaltninger. Resultaterne med RYGB indeholde en begrænsning på, hvor meget maven komfortabelt besidder , og hvor meget der er absorberet . Den tilsigtede og typisk resultat er vægttab . RYGB er en alvorlig procedure med en risiko for dødelighed på 1 procent og risikoen for alvorlige komplikationer på 10 procent . Stomal stenose er dybest set , når forbindelsen mellem maven og bypass er for stram .

Stomal stenose


Stomal stenose forekommer i cirka 9 til 20 procent af RYGB patienter . De fleste af patienterne med stomal stenose inden for et par måneder efter operationen . De store symptom på tilstanden er vedvarende opkastninger , selv efter en simpel væske fødeindtagelsen . Ikke betragtes som en af de mere alvorlige potentielle bivirkninger af gastrisk bypass-operation , er det en sen komplikation , som er let diagnosticeres og behandles . I de fleste tilfælde er det ikke kræver yderligere operation .

Overvejelser


Patienter som gennemgår RYGB er i særlig risiko for ernæringsmæssige mangler , og hvis stomal stenose opstår , at risikoen er betydeligt højere . Patienter bør rådes til at følge et højt proteinindhold kost og tage multivitaminer med jern , b 12 , og calcium . For at forebygge opkastning bør patienter skære mad i små bidder , grundigt tygge mad før indtagelse , spise langsomt og ikke drikker noget væske indtil mindst en time efter måltider, ifølge American Family Behandlere .

Behandling

Til diagnosticere stomal stenose , vil lægerne udføre en øvre gastrointestinale endoskopi , hvor en lille oplyst tube er indsat gennem munden til det berørte område . Hvis lægen ikke er i stand til at indsætte 9- mm endoskopet gennem stomien , og ingen ulceration i området er overholdt, er ballon dilatation udføres . Det tager i gennemsnit 2,1 prøver med ballonen procedure , før situationen er løst . Lægen vil først forsøge med en 13- mm ballon , og gå op til 16 eller eventuelt 18 mm i åbningen af beskyttede område .

Komplikationer

Behandling med endoskopisk ballon dilatation er normalt en succes, idet kun omkring 3 procent af patienter tilbage med stomal stenose igen . En lille risiko for perforation findes med proceduren . Hvis endoskopi ikke virker , kirurgi er typisk den næste mulighed for patienten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------