Position: hotel888 > kræft >

hvad er recanalization af æggelederne ?

   Recalanization af æggeledere er en procedure for at fjerne en blokering ved hjælp af specielle katetre i en klinisk indstilling . Blokering af æggelederne ( æggelederne faktor infertilitet ) er en af de mest almindelige årsager til kvindelig infertilitet . Æggelederne er meget fine rør -lignende strukturer , der forbinder æggestokkene til livmoderen . Æggene fra æggestokken normalt rejse gennem æggelederne hvor de kan opfyldes , og befrugtet af sædceller . Nogle gange kan de rør blive blokerede eller forsnævrede , forebygge graviditet . Dette kan ske i en eller begge æggeledere

Årsag


Den mest almindelige årsag til tubar faktor barnløshed er bækkensmerter inflammatorisk sygdom (PID ) . PID er en generel term, der anvendes til at beskrive betændelse i livmoderen , æggelederne og nogle gange æggestokkene . Det er generelt som følge af gentagne seksuelt overførte infektioner såsom klamydia eller gonoré ( selvom dette ikke altid er tilfældet ) . Hvis venstre ubehandlet , arvæv kan opbygge , hvilket førte til blokering af æggelederne og infertilitet . En eller begge rør kan blokeres . Hvis man er blokeret , afhængigt af sundhed i æggestokkene på denne side , kan du stadig være i stand til at forestille sig naturligt

Andre årsager


Andre årsager til tubar faktor infertilitet omfatter endometriose . forrige graviditet uden for livmoderen , tidligere abdominal kirurgi ; historie infektion forårsaget af abort eller abort og tidligere eller nuværende infektion med gonoré eller klamydia . Selvom tuberkulose er relativt sjældne i den vestlige verden , kan det forårsage infektion i æggelederne som kan en sprængt blindtarm . Alle disse kan forårsage arvæv , slim og skidt at opbygge i æggelederne , som kan føre til blokering .

Procedure


Under proceduren i X-ray afdeling , vil du blive bedøvet og en speculum ( en enhed, der bruges til at åbne skeden og se livmoderhalsen og det omgivende væv ), vil blive indsat i din vagina på samme måde som under en celleprøve . En lille tube kaldet et kateter indsættes gennem din livmoderhals , i din livmoder , og at æggelederne forbi blokeringen . En særlig form for farvestof er derefter hurtigt løsladt . Hvis farvestoffet ses på X-ray , der går gennem æggelederen og ind i bækkenhulen , var der ingen forhindringer . Hvis ikke , kan en lille guidewire omhyggeligt igennem kateteret og manipuleret for at fjerne blokeringen .

Et alternativ til denne metode er at indsætte en lille ballon gennem kateteret og forsigtigt puste det på det sted, hvor blokering . Recanalization kan også ske kirurgisk .

Effect

En oversigt fra Statens Institut for Clinical Excellence siger, at hvis blokeringen er tæt på uterus indgang ( proksimal ) , så blokeringen er fjernet i 70 procent af tilfældene . Graviditet er opnået i op til 20 procent af disse tilfælde .

Risici

Ifølge det nationale institut for Clinical Excellence , den vigtigste risiko er perforation af æggelederne (1 til 10 procent chance ) , intra-abdominal blødning , infektion (som er relativt sjældent ) og graviditet uden for livmoderen , hvor graviditeten udvikler sig i æggelederne , og som sker 8 procent af tiden .

Overvejelser

Hvis du har æggelederne faktor infertilitet forårsaget af endometriose eller underlivsbetændelse , din blokering er sandsynligvis skal placeres længere væk fra indgangen til livmoderen ( distale ) . Denne type blokering er vanskeligere at behandle med denne teknik , så lægen kan forventes at drøfte en alternativ behandling med dig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------