Position: hotel888 > kræft >

omkring skulder kirurgi

   Skulderen er den mest fleksible led i kroppen giver en en lang række af bevægelse , men karakteren af det fælles gør også skulderen modtagelige for ustabilitet og skader . Nogle gange skade eller overforbrug kan medføre problemer i det fælles , der kan rehabiliteres uden kirurgi , men nogle gange skaden er så omfattende , at skulder operation er påkrævet . Tidligt, kan rette diagnose og behandling gøre en betydelig forskel i succes behandlingen

Anatomi


Skulderen er en bold-og-socket joint , en fælles hvor den runde ende af en knogle passer ind i hulrummet i en anden knogle . Det består af tre knogler : overarmen knogle , eller humerus , skulderbladet , eller bovbladet og kraveben , eller kravebenet . Delicate ledbånd holde alle disse knogler i nærheden af hinanden på det fælles og kan være modtagelige for tårer , overstræk og skade . Rotator manchet er en gruppe af muskler , der forbinder humerus til Bovbladet . Disse muskler er ansvarlige for en stor del af stabiliteten i den fælles og er også modtagelige for tårer og skade .

Almindelige problemer


Delvis og fuld tykkelse rotator cuff tårer kan føre til kronisk inflammation og knogler sporer i skulderleddet . Ustabilitet i skulderleddet , et andet fælles problem , betyder det, at ledbånd , sener , er muskler ikke tilstrækkeligt at holde knoglerne af den fælles sammen . Der er større bevægelighed , end det er behageligt eller sikkert for den fælles . Ustabilitet sker med forstyrrelser som følge af skade eller overanstrengelse . Slidgigt og leddegigt er fælles problemer, der kan ødelægge skulderleddet og det omgivende væv .

Behandlinger


Hvis ikke kirurgisk behandlingsmetoder , såsom let motion , ændring af aktivitet og hvile , er ikke lykkes , kan kirurgi være nødvendig at reparere det fælles . Sommetider mennesker har kronisk ustabilitet i skulderleddet , som kræver operation for at reparere iturevne og overbebyrdede væv . Skulder udskiftning kirurgi er ofte anbefales til folk med smertefulde skuldre og begrænset vifte af bevægelse .

typer af operationer

Artroskopi er indsættelsen af en tynd enhed med en lille linse at kigge ind i skulderen og relæ billederne til en skærm. Andre instrumenter er indsat for at gøre reparationer , der er baseret på, hvad der set med artroskop . Åben kirurgi , på den anden side er det undertiden sker med små snit til at reparere det fælles . Der er nogle risici forbundet med alle operationer , herunder infektion og skader på omkringliggende væv . Men disse problemer er sjældne på grund af moderne kirurgiske teknikker .

Recovery

Inddrivelse af komfort og funktion efter skulder kirurgi kan tage flere måneder . Selv om skulderen føles OK , patienterne har brug for at afstå fra at bruge det i tre til fire uger efter operationen . Et rehabiliteringsprogram med en fysioterapeut der kræves til forebyggelse af yderligere skade og for at få tilbage vifte af bevægelse . Generelt patienter, der overholder deres behandlinger og øvelser til et positivt resultat efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------