Position: hotel888 > kræft >

ac fælles reparation operation ved hjælp af PIN-metoden

   Den acromioclavicar ( AC ) fælles er, hvor kravebenet tillægger skulderbladet . Kirurgi er normalt ikke nødvendig , når denne fælles bliver adskilt . Men i tilfælde af alvorlige separation , kan kirurgi være nødvendig . Pins anvendes i løbet af AC operation for at styrke og forbedre stabiliteten i det fælles

Grad


Når AC fælles bliver adskilt , er sværhedsgraden af separation givet en karakter .A Grade 1 adskillelse betyder, at de ledbånd , der holder fælles sammen har været delvist revet . Når ledbånd er helt revet , er adskillelsen betragtes som en Grade 2 separation. I en Grade 3 separation , er den fælles helt adskilt . og skulder synker med vægten af armen .kraveben bevæger sig hen over skulderbladet i en Grad 4 separation . En Grade 5 adskillelse er det samme som en Grad 3 adskillelse , men trækket af armen får kløften mellem leddene til at være større . I en klasse 6 adskillelse , er alle de involverede knogler helt bristede . En tegnestift vil være nødvendige for at støtte den beskadigede arm i de sidste tre kvaliteter .

Surgery


Mest AC separationer ikke kræver invasiv behandling , men en Grad 4 til lønklasse 6 adskillelse er alvorlig nok til at berettige kirurgi . Nogle Grad 3 separationer kan kræve behandling , og kirurgi kan også være påkrævet, hvis ledbånd er blevet alvorligt beskadiget . Kirurgi er brugt til at tegne kravebenet og skulderbladet sammen igen for at tillade ledbånd mellem dem for at hele ordentligt . En række af metoder til at holde fælles på plads, herunder pinning , skruer , og bioabsorbable eller nonbioabsorbable enheder passerede gennem et boret hul i knoglen .

Stift


Når kraveben og skulderblad er blevet bragt tilbage sammen under operationen , er en pin bruges til at forbinde knoglerne til hinanden og støtter det fælles som det heler . Mens stiften ikke styrker det skadede led, betyder dette ikke , at det fælles vil være i stand til at bære så meget vægt som den gjorde før at være adskilt .Pins er placeret gennem acromion ( fremspring på toppen af skulderbladet ) , på tværs af fælles selv og derefter ned kravebenet . Dette øger også stabiliteten af de beskadigede fælles .

Postoperativ

Når AC fælles er fastgjort , kan patienten forvente arm af det beskadigede skulderen for at være i en slynge i mindst to uger. Efter dette tidspunkt, er fire ugers fysioterapi og bevægelse øvelser udført på skulderen . I mellem sessionerne , skal armen forblive i en slynge .Efter de første seks uger, vil en operation blive udført for at fjerne benene fra leddet. Tunge løft er forbudt i mindst endnu seks uger.

Overvejelser

Det er vigtigt at huske ikke at lægge nogen belastning på din skulder efter at have dit AC fælles besejrede . Tal med din læge straks, hvis du bemærker nogen smerte eller bemærker nogen fremspring fra din skulder under opsving , da det kan indikere, at samlingen er adskilt igen trods besejrede .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------